SDÜ’de El Hijyeni Farkındalık Günü etkinliği

8 Mayıs 2017 16:07

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Hastane Enfeksiyonları ve Antibiyotik Kontrol Komitesi Başkanı  Doç.Dr. Onur Kaya, enfeksiyonların önlenmesi konusunda en etkili ve ucuz yöntemin el yıkamak olduğunu ifade etti.

Doç.Dr. Kaya 5 Mayıs El Hijyeni Farkındalık Günü ile ilgili kısa bir bilgi vererek, “Hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Komitesi hijyen konusunda belli aralıklarla eğitimler veriyor. Bu eğitimlerde el hijyeninin öneminin altı önemle çiziliyor. Bizler de bugün el hijyenine dikkat çekmeye çalıştık.  Her sağlık çalışanı, hasta bakımına katılan herkes el hijyenini doğru şekilde ve zamanda uygulamalıdır. Sağlık hizmeti ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde en etkili, en ucuz ve en kolay yöntem el yıkamaktır” dedi.

Her yıl kutlanan 5 Mayıs El Hijyeni Farkındalık Günü ile ilgili hastanemiz Enfeksiyon Kontrol Hemşireleri tarafından gün içerisinde yoğun bakım birimleri ziyaret edilerek el hijyeninin önemi vurgulandı.

 

Bu haber 568 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...