Günaydın’dan Berat Kandili mesajı

10 Mayıs 2017 16:34

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Günaydın’ın mesajı şöyle: “Yüce dinimiz İslam, Müslümanları kardeş ilan ederek sosyal bir bünye oluşturmuştur. Birbirlerine karşı merhametli, samimi, Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenen, sevinçleriyle sevinen ve yardıma koşan insanlar haline getirmiştir.

Her türlü olumsuz ve bunaltıcı gelişmeyi yaşadığımız bir zaman diliminde bir kez daha mübarek bir akşamın, kutlu bir Kandil'in manevi nuruyla aydınlanıyor, ruhumuzu ısıtıyor, ellerimizi semaya huşuyla açıyoruz.

Milletimizin birliğine, beraberliğine ve dirliğine zarar veren akımlara ancak dini ve manevi duygularımızın şevkiyle karşı koyabiliriz. Toplumsal birliğin sağlanmasında kandiller, eşsiz fırsatlardır.

Berat Kandilini idrak edeceğimiz bu gecede; Yüce Rabbimiz'den dua ve yakarışlarla bağışlanmayı umuyor, himmet, hikmet ve hidayetine muhtaç olduğumuzu ümitle haykırıyoruz.

Ramazan ayının müjdecisi olan Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandili’dir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir.

Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir.

Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken gecelerden bir tanesidir.

Türk-İslam alemini çevreleyen ağır meselelerin hafiflemesi, akan gözyaşlarının dinmesi, feryat, fesat ve hüzünlerin son bulması Allah'tan niyazımdır.

İyi bir insan, samimi bir Müslüman olmak; kötülüklere, şeytani heves ve arzulara, bozguncu ve yıkıcı emellere karşı koymak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Bu vesileyle milletimizin ve İslam aleminin mübarek Berat Kandili’ni tebrik ediyor, ülkemiz ve milletimiz için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi şükranla anıyor, Cenabı Allah’ın bizleri Ramazan Ayına sağlık, sıhhat ve mutluluk içerisinde ulaştırmasını niyaz ediyorum”.

 

 

Bu haber 550 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...