‘Aşmak İçin Hareket’ Projesi Isparta’da başladı

12 Mayıs 2017 10:11

Türkiye Beyazay Derneği tarafından düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilen ‘Aşmak İçin Hareket’ Projesine Isparta’da başlandı. Proje kapsamında, engelli ve engelsiz bireyler yürüyüşe katıldı.

Türkiye Beyazay Derneği Genel Merkezi tarafından uygulamaya konulan proje, Derneğin Isparta Şubesi tarafından başladı. Şube Başkanı Ahmet Aydemir, projenin, bundan sonraki bölümlerinde engellilerin engel durumlarına göre takımlar oluşturularak spor müsabakaları yapılacağını söyledi.

ENGELLİLERLE SAĞLIKLI

BİREYLER BİRLİKTE YÜRÜDÜ

Bu doğrultuda; Her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftası kapsamında yapılan etkinliklerin içinde Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şubesi tarafından düzenlenen ve yürüyüş de yer aldı. Üzerlerinde ‘Aşmak İçin Hareket’ yazan tşörtler bulunan engelli ve sağlıklı bireyler proje kapsamında Endüstri Meslek Lisesi’nin önünden Valilik önündeki Cumhuriyet Meydanına kadar yürüyüşlerini gerçekleştirdiler.

AYDEMİR; “CUMHURBAŞKANIMIZIN

HİMAYESİNDE YAPIYORUZ”

Projenin biraz gecikmeli de olsa Isparta’da da başladığını ifade eden Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Aydemir, engelli ve engelsiz bireyler için ortak yaşam kültürü oluşturmak adına böyle bir etkinlik başlattıklarını belirterek; “Bilindiği gibi sayın Cumhurbaşkanı’mızın himayelerine aldığı ve Dernek Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva’nın bizzat takip ettiği bu kampanya ile engelli – engelsiz demeden birlikte spor yapmanın keyfini yaşıyoruz.

“KATILIMIN YÜKSEK OLMAZI

BİZİ SON DERECE MUTLU ETTİ”

Biz de bu projemizi her yıl 10 – 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler haftası etkinlikleri çerçevesinde başlatmış bulunuyoruz. Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayıp Isparta Valiliği önü, Cumhuriyet Meydanına kadar engelli - engelsiz her birey aynı anda yürüyüş gerçekleştirdik. Yürüyüşümüze başta sayın Valimiz Şehmus Günaydın olmak üzere, Daire Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Başkan ve Temsilcileri, Engelli Dernekleri Başkan ve Temsilcileri ile çok sayıda vatandaşımız iştirak etmişlerdir. Bu durum bizi Beyayaz Derneği Isparta Şubesi olarak son derece mutlu etmiştir.

“ETKİNLİKLERİMİZ

DEVAM EDECEK”

Hepimizce malum olduğu üzere; İnsanların birbirlerini en iyi tanıma ve tanıtma yolu faydalı bir etkinliği birlikte yapmalarından geçmektedir. Bu etkinlik toplumun her kesimini kaynaştırıcı etkiye sahip olan bir spordur. Beyazay Derneği, bu alanda engellilerin hayata daha sıkı tutunabilmeleri için harekete geçti ve Genel Başkanımız sayın Lokman Ayva önderliğinde ‘Aşmak İçin Hareket’ Projesini başlattı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleşen bu proje sayesinde Engelli ve Engelsiz her birey aynı anda spor yaparak engelleri hep birlikte aşacaktır” dedi.

“ENGELLİLERİN YAŞADIĞI

SORUNLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Projedeki ana amaçlarının engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırmak olduğunu vurgulayan Başkan Aydemir, konuşmasının devamında şunları söyledi; “Bilindiği gibi toplumun % 12’si engelli vatandaşlarımızdan oluşmaktadır. Bu önemli bir orandır. Dolayısıyla, engellilerimiz de bu toplumun birer bireyidir ve onların da yaşayacakları bir hayatları vardır. Bizim amacımız onların bu hayatlarını en iyi şekilde yaşamalarını ve çok güzel vakit geçirmelerini sağlamaktır. Diğer önemli bir konuda da sağlıklı bireylerin engellilerle iletişim kurmalarını sağlayarak bu yöndeki iletişimsizliği önlemektir. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz yürüyüş de anlattığım bu amaçlar çerçevesinde hem engellilere hem de engelsizlere faydalı olacak spor etkinliği ile onların arasındaki iletişimi artırdığımızı düşünüyorum” dedi.

“ÜÇ BAKANLIK PROJEYE

DESTEK VERİYOR”

Türkiye Beyazay Derneği Isparta Şube Başkanı Ahmet Aydemir, ‘Aşmak İçin Hareket’ Projesinin Dernek Genel Merkezinin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının destekleri ile gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

YAVUZ; “BU PROJEYİ

BENİMSİYOR VE ÖNEMSİYORUZ”

Beyazay Derneği Isparta Şubesi tarafından düzenlenen ‘Aşmak İçin Hareket’ Yürüyüşüne katılan Isparta İşitme Engelliler Derneği Başkanı İbrahim Yavuz da yürüyüşle ilgili olarak yaptığı açıklamada şu konulara işaret etti, “Biz de dernek olarak bu güzel faaliyete destek vermek istedik. Biz engelli ve engelsiz bireylerimizi bir araya getirdiğimiz zaman sağlıklı bir toplum olacağız inşallah. Ben burada şu önemli konuyu belirtmek istiyorum ki, engellilerimiz kendileriyle barışık ve çok azimli olması gerekir.

Gerek yurt içinde ve gerekse yurt dışında şimdiye kadar Türkiye ve dünyada birçok engelli ve yakınlarına hizmet götüren Türkiye Beyazay Derneği’nin Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, ‘Aşmak İçin Hareket’ projesini önemsiyor ve benimsiyoruz. Böyle güzel bir etkinliği düzenleyen Isparta Şubesine de teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

 

 

 

Bu haber 714 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...