Vali Günaydın kesme çiçek ve domates üreticileriyle buluştu

12 Mayıs 2017 10:15

Vali Şehmus Günaydın, Isparta’nın ekonomik gelişimiyle ve potansiyelinin değerlendirildiği ayrıca kamu özel sektör yatırımlarıyla birlikte istihdamın arttırılmasına yönelik çalışmaların ele alındığı toplantılarla sektör temsilcileriyle bir araya gelmeye devam ediyor.

Vali Günaydın son toplantısını Isparta ekonomisinde önemli bir yere sahip kesme çiçek ve domates üreticileriyle gerçekleştirdi.

Yılda ortalama 30 Milyon dal kesme çiçek ve 25 Bin ton domates üreten yetiştiriciler Vali Şehmus Günaydın ile bir araya gelerek görüş alış verişinde bulundu. Toplantıda sektör temsilcilerinin sorunlarını da dinleyen Vali Günaydın ilgililere sorunlarla ilgili çalışma yapılması talimatı verdi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Günaydın “ İlimizin sahip olduğu ekonomik potansiyeli harekete geçirmek ve bu anlamda üreticimizin, ihracatçımızın ve ekonomimize katkı verenlerin sorunlarını dinlemek üzere belirli aralıklarla Ticaret Odamızla ve sektör temsilcilerimizle sık sık toplantılar yapıyoruz. Bugün de domates ve kesme çiçek üreticilerimizle beraberiz. Toplantımızda ürünlerinizi üretirken ve pazarlarken karşılaşmış olduğunuz sorunlar ve çözümleri konusunda Valilik olarak ve Devletin bütün kurumları olarak sizlere nasıl katkı verebiliriz konularında herhangi bir sınırlamaya tabi olmadan bir değerlendirme yapmak istiyoruz. Hepimizin bildiği gibi ülkemizin ekonomik olarak sahip olduğu kaynakları daha iyi değerlendirmesi gerekiyor. İhracat önem arz ediyor, üretim, istihdam büyük önem arz ediyor. Bu konuda hükümetimizin önemli katkıları var. Kurumlarımız bu desteklerin sizlere anlatımı için her zaman sahadalar. Bunun yanında sizlerin de sormak istediğini konular var ise hiç çekinmeden ilgili kurumlarımızı ziyaret edebilirsiniz. Sorunlarınızı kurumlarımız nezdinde çözülemediğiniz takdirde direkt olarak bana gelebilirsiniz. Bu konuda hiçbir sınırlamamız yok.” dedi.

 

 

Bu haber 787 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...