Koca: “Koltuğundan Güç Alan Değil, Koltuğuna Güç Veren İnsan Liderdir”

12 Mayıs 2017 10:22

Süleyman Demirel Üniversitesi Kariyer ve Girişimcilik Topluğu ile Türkçe Topluluğu tarafından “İş Dünyasında Liderlik ve Tecrübe Paylaşımı” konulu bir konferans düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Isparta Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Tolga Gül, Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Koca’yı ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek öğrencilere “Hayal edin. Önce bir hayaliniz olsun ve bunun temelinde inanç yatar. İnsanın kendisini geliştirmesi sadece okuyarak olmaz. Öğrenci kulüplerinde görev alın kendinizi geliştirme imkanınız olacaktır” mesajını verdi.

Tecrübelerini paylaşmak üzere kürsüye gelen Mehmet Koca, “İnsanın doğuştan gelen liderlik kabiliyetleri olabilir ama bu kabiliyetleri doğru yönlendirmezseniz bilgiyle kadroyla istişareyle beslenemezseniz yanlış işler yapmanız kaçınılmaz olacaktır.” dedi.

Koca, bir liderde olması gereken özellikler hakkında öğrencileri bilgilendirerek çok çalışmanın önemli olduğunu, çaba, işbirliği, dayanışma, özveri, mütevazilik gibi vasıfların lider bir yönetici olmanın vazgeçilmezlerinden olduğunu vurguladı. Lider olmanın insanı iş hayatında, insan ilişkilerinde başarılı kılacağının altını çizen Koca, “Liderlik otorite kullanmak değildir. Liderlik diğer insanları peşinden sürükleyebilmek, doğru yönetebilmektir. Hayal gücüne sahip olandır. İyi bir lideri lider yapan güçlü karakter özellikleridir. İnsanları, bulunduğu konumu güçlendirmektir. Koltuğundan güç alan insan lider değil koltuğuna güç veren insan liderdir.” diyerek liderliğin statüyle ilgili olmadığını söyledi.

 

 

Bu haber 762 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...