SDÜ’de Farklı Kültürler Buluştu

12 Mayıs 2017 10:24

Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğü tarafından Üniversitemiz bünyesinde eğitim hayatına devam eden yabancı uyruklu öğrencilere yönelik “International Cultural Meeting” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Dış İlişkiler Binasında gerçekleştirilen ESN ve AIESEC Kulüplerinin de hazır bulunduğu etkinliğin açılış konuşmasını, Hukuk Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Haluk Songur yaptı. Farklı kültürleri bünyesinde buluşturan SDÜ’nün uluslararasılaşma yolunda hızla ilerlediğini belirten Songur, milletlerarası tarihsel etkileşim süreçlerinden bahsederek uluslararası öğrencilerin üniversitemize kattığı değere vurgu yaptı; bu öğrencilerin ülkemizde ve üniversitemizde misafir olmadıklarını bilakis ev sahibi konumunda bulunduklarının altını çizdi. Uluslarasılaşmanın bizim kültürümüzde “Beynelmilel” sözcüğüyle çoktandır var olduğunu dile getiren Songur, Endülüs’te filizlenen İslam Bilim Medeniyeti’nin birlikte yaşama kültürünü teşvik ettiğini, Avrupa’da kurulan bugünkü anlamda ilk modern üniversitenin Kurtuba’da faaliyete geçtiğini, bu kültürün uluslararası bilgi transferi ve uluslararasılaşma süreçlerinde mihenktaşı olduğunu ifade etti.

Songur’un konuşmasının ardından dünyanın farklı yerlerinden gelip üniversitemizde eğitimine devam eden öğrenciler, ülkelerini ve kültürlerini tanıtan sunumlar yaptı.

Etkinlikte, uluslararası öğrencilerin ülke mutfaklarını temsilen hazırladıkları yiyecek ve içecekler ikram edildi. İki oturumdan oluşan ülke sunumlarının ikinci kısmında ise üzerinde ülke bayraklarının da bulunduğu bir pasta kesildi. Etkinlik kapsamında öğrencilere katılım sertifikası verilerek uluslararası öğrencileri bir araya getiren bu tür organizasyonların devam edeceği bildirildi.

Bu haber 797 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...