Somalili Mülteciler Düğüne davet etti

3 Ocak 2013 18:27

Kendi ülkelerindeki iç savaştan kaçıp, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliğinin koordinesinde geçici olarak ilimize yerleştirilen Somalili vatandaşlar kendi geleneklerine göre düğün yapacaklar.

Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ederek geleneksel düğünlerine davet eden Somalili mülteci vatandaşlar, 05.01.2013 tarihinde Cumartesi günü saat 13.00’de Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılacak olan geleneksel düğünlerine isteyen Ispartalı vatandaşlarında katılabileceğini belirttiler.

Vali Memduh Oğuz’u geleneksel düğünlerine davet eden Somalili Züleyha Ahmet; “Biz burada Isparta Valiliğinin sağlamış olduğu imkanlarla mülteciler olarak yaşamaktayız. İnanın burada çok mutluyuz, Isparta halkı bizlere göstermiş olduğu sıcak ilgi bizleri çok mutlu ediyor.

Ayrıca Sayın Valimiz sürekli bizlerle ilgilenmekte ve evimize kadar gelerek bizleri ziyaret etmekte. Bizde kendisini geleneksel düğünümüze davet etmek için buraya geldik” dedi.

Mültecileri kardeş olarak gördüklerini ifade eden Vali Memduh Oğuz,   mülteci vatandaşların Isparta’da kendi gelenek ve göreneklerine göre yaşamlarını rahat bir ortamda sürdürmelerini amaçladıklarını belirtti.

Türk Milletinin misafirperver bir millet olduğunu belirten Vali Oğuz; “Somalili kardeşlerimiz kendi ülkelerindeki huzursuzluk nedeniyle bizim ülkemizde misafir olarak kalmaktalar. Biz bu kapsamda ilimizde kalan mültecilerle kardeşçe yaşamaktayız. Amacımız; mülteci kardeşlerimizin kendi gelenek ve göreneklerine uygun bir şekilde yaşamaları sağlamaktır.

Geçenlerde annesi babası Isparta’da olan kendisi Amerika’da yaşayan bir kızımızın düğünü vardı ve o düğüne beni de davet etmişlerdi. Sonrada dediler ki bu bizim mahalli kıyafetlerle yapmış olduğumuz bir düğün değildi, başka bir zamanda size mahalli kıyafetlerimizin de olduğu bir düğün yapalım dediler. Bende bunu benim şahsıma yapmayın, Isparta kamuoyuna yapın ve sizlerin gelenek ve göreneklerinizi Isparta halkı da görsün demiştim. Bugün o programa beni davet üzere gelmişler, inşallah Cumartesi günü saat 13.00’de halk eğitim müdürlüğümüzün salonunda bir Somali düğünü yapacağız. Yaklaşık 100 Somalili kardeşimiz orada bulunacaklar.

Acaba bir Somali düğünü nasıl oluyor diye merak eden Ispartalıları da geleneksel Somali düğününe davet ediyoruz” dedi.

 

 

Bu haber 886 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...