Tarhana Aşı Yarışması Düzenlendi

13 Mayıs 2017 12:14

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü  tarafından geleneksel yemek kültürümüze dikkat çekmek ve aynı zamanda Dünya Çiftçiler Günü münasebetiyle "Tarhana Aşı Pişirme Yarışması" düzenlendi.

Yakaören köyünde düzenlenen ve Yakaören Köyü Muhtarlığının da destekleriyle yarışma için düzenlenen programa, Vali Yardımcıları İsmail Akman ve Faruk Ekiz, İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Ak Parti İl Başkanı Osman Zabun, Ziraat Fakültesi Dekanı Mevlüt Türk, Orman Fakültesi Dekanı Hüseyin Fakir, Yakören Köyü Muhtarı Ali Kartal, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu ve diğer kurum-kuruluş müdürleri ve kurumumuz personelleri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Yakaören Köyü Ortaokul öğrencilerinin folklor gösterileriyle başlayan programda İl Müdürümüz Mehmet Tuğrul yapmış olduğu konuşmalarında; "tarım ve hayvancılık üretiminin her kademesinde çalışan vefakâr çiftçilerimize büyük önem verdiklerini, ilimizde tarıma, hayvancılığa kısacası çiftçiye yönelik yatırımları destekleyici çalışmaların artarak devam edeceğini belirterek "bu program vesilesiyle alın teri ve emeği ile fedakârca çaba harcayan tüm çiftçilerimizin, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü de kutlar, bereketli ve bol kazançlı bir yıl geçirmelerini temenni ederim" dedi.

Programa katılarak bir konuşma yapan Vali Yardımcısı İsmail Akman'da "Yemek kültürü milli kültürümüzün bir parçası ve köylerimizde de farklı farklı yemek alışkanlıkları var. Ben kendimde köylü çocuğuyum. Yakındaki bir köyün sofrasına oturduğunda mutlaka farklı yemekler karşımıza çıkar, köylere göre bile yemek kültürü farklıdır. Bu tür etkinlikler köylerimizin bir araya gelmesi, barışın kardeşliğin, yakınlaşmanın bir vesilesi oluyor, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Bu program çerçevesinde Yakaören Köyüne özgü olan tarhana aşı pişirme yarışması da düzenlendi. 8 kadın çiftçinin katıldığı yarışmada Fatime Seçer birinci, Aliye Akyürekli ikinci, Cemile Pediz üçüncülüğü elde ettiler. Dereceye girenler altın ve çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken katılan tüm yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi. İlginin yoğun olduğu programın sonunda misafirlere tarhana aşı çorbası ile gözleme ikram edildi.

Yapılan bu yarışma programı ile hem ülkemizin kalkınmasında, ekonomimizin büyümesinde, sofralarımıza ulaşan ekmeğin, meyvenin, sebzenin üretiminde alın teri dökerek, yoğun emek sarf eden çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutlamak hem de yöresel geleneksel yemeklerimize dikkat çekmek ve yeni nesillere aktarmak amaçlanmıştır. Bundan sonrada bu tür etkinliklere devam edilmesi düşünülmektedir.

İl Müdürlüğü olarak yarışmaya katılan kadın çiftçilerimizi medeni cesaretlerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...