Günaydın’dan ‘Anneler Günü’ mesajı

13 Mayıs 2017 12:20

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günaydın’ın mesajı şöyle: “Sevginin, fedakârlığın, bağlılığın eşsiz temsilcileri olan annelerimizi hatırladığımız özel bir günün içindeyiz.

Çocuklarını aylarca bedenlerinde taşıyan, karşılıksız sevgileriyle büyüten, hayatın her aşamasında dua ve desteklerini esirgemeyen annelerimizin haklarını ödeyebilmemiz mümkün değildir.

Anne; sallanan beşikteki göz nuru, kundağa düşen sevgi sağanağı, ömür boyunca üzerimizden eksik olmayan dua sancağıdır.

Her anne sabrın sembolü, her anne fedakârlığın simgesi, her anne hoşgörünün gül yüzlü sedasıdır.

Anne; hoşgörünün, merhametin, saflığın, engin tecrübenin ve bilginin kaynağıdır. Toplumsal dayanışmanın ve toplumun temelini aile, bir ailenin temelini de anneler oluşturur. Dünyanın en merhametli varlıkları olan annelere olan gönül borcu ödenemez.

Milletimizin gelecekte var olabilmesi, nesillerin sağlıklı, şuurlu ve milli bir zihniyetle meselelere odaklanmaları öncelikle ailelerinden alacakları eğitime ve terbiyeye bağlı olacaktır.

‘Anne’ denince akan sular durur. Anne olmazsa millet olmaz, insanlık olmaz, dünyanın kaderi ve hayatı olmaz.

Anne duygularının, şefkatinin, sevgisinin üzerinde hiçbir sevgi olmaz. Tarihler annelerle ve onların yetiştirdiği evlatlarıyla ortaya çıkmıştır.

Anne dünya demektir, yaşayan büyük bir çınardır, varlıktır.

Hayattayken çocuk acısına katlanmak zorunda kalarak içi yangın yerine dönmüş annelerimizin hissiyatlarını ve özlemlerini paylaşıyorum.

Tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, hepsine Cenab-ı Allah’tan sağlık, afiyet ve mutluluk diliyor, saygılarımı sunuyorum.

Bu haber 806 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...