Eğirdir’de Yeni Fidanlık Köprüsü geçici olarak trafiğe açıldı

3 Ocak 2013 18:29

60 yıl öncesi devletin önemli kuruluşlarından Eğirdir Meyve Fidanlığı ve karşısındaki Orman Fidanlığı’nın varlık sebebiyle ismi Fidanlık Köprüsü olan Kovada Kanalı üzerinde kurulu4 metregenişliğindeki eski köprü yıkılarak yerine12 metregenişliğinde yeni köprü yapıldı.

Yeni Fidanlık Köprüsü, projeye göre beton imalatından dolayı trafiğe kapalı kalmıştı. Köprünün açılacağı günü sabırsızlıkla bekleyenlere Belediye’nin 31 Aralık 2012 akşamına doğru ses yayın cihazı vasıtasıyla yaptığı açıklama ilaç yerine geçti.

Yeni yapılan köprünün bağlantılarını sağlamak ve trafiğe açılması için Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral işin bizzat başında bulunarak iş makineleri ve damperli kamyonları seferber etti. Köprünün Kovada yolu tarafında yolu bölen şekilde bulunan beton elektrik direği de Tedaş tarafından Belediye’nin destekleriyle kaldırıldı ve biraz ileriye dikildi.

Köprüden ilk olarak Belediye vasıtaları geçti. Daha sonra diğer vasıtaların geçişi sağlandı. Başkan Özmeral, geçici olarak ham yol şekliyle trafiğe açılan Fidanlık Köprüsü’nde ileriki zamanlarda korkuluk ve asfaltlama çalışmalarının yapılacağını belirtti.

Dolgu çalışmaları sırasında işin başından sonuna kadar bizzat takipçisi olan Başkan Özmeral, “Fidanlık Köprümüz geleceğe dönük sağlam bir şekilde yapılmıştır. Gecikmeye meydan verilmemesi için 31 Aralık yılsonu olmasına rağmen azimle yaptığımız çalışma neticesinde Köprü geçici şekliyle trafiğe açıldı. Bu köprü kısa zamanda yapıldı ve hizmete girdi. Yazın kanaldan fazla su aktığı için köprü imalatı ancak suların kesilmesinden sonra başlayabildi. Havaların güzel gitmesinin de büyük faydası oldu. Beton imalatlar tamamlanınca Belediyemiz kendi imkânlarıyla köprünün iki tarafındaki dolgularına başladı. Bir yandan yumuşak topraklar boşaltılırken, diğer taraftan da zemin sağlam olsun diye taşlarla dolgu yapıldı. Yeni Fidanlık Köprüsü, Eğirdir’imize, saygıdeğer halkımıza hayırlı olsun” dedi.

Kızılçubuk Muhtarı Ekrem Özçelik, İşadamı Mustafa Hobanoğlu, Mehmet Ünsal, Mehmet Çakıcıaslan, Eğirdir Meyvecilik Araştırma İstasyonu Müdürü İsa Eren ve geliş geçişlerde çalışmaları yerinde gören vatandaşlar, kısa zamanda yapılan yeni Fidanlık Köprüsü için sevinçlerini Başkan Özmeral ile paylaştılar.

 

Bu haber 774 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...