Türkocakları İstişare Toplantısı sonuç bildirisi açıklandı

15 Mayıs 2017 15:31

Türkocakları Genel Merkezi, Alanya Şube Başkanlığının ev sahipliğinde 6 Mayıs Cumartesi günü aralarında Isparta'nın da olduğu 81 şube başkanını toplayarak Türkiye ve Teşkilat meselelerini görüştü. Şube Başkanlarını fikir ve önerilerinin dinlendiği, istişarelerin yapıldığı toplantının ardından "Türk Ocakları Genel Merkezi ve Şube Başkanları 2017 Yılı 1. İstişare Toplantısı Sonuç Bildirisi"nin aşağıda ki haliyle Türk milleti ile paylaşılmasına karar verildi.

1. Dünyada yürütülen küresel egemenlik mücadelesinde, Büyük Ortadoğu olarak adlandırılan ve ülkemizi de kapsayan İslam coğrafyası, vekâlet savaşlarıyla parçalanmaktadır.

2. Bölgeyi, tanzim ederek veya kargaşayı devam ettirerek “terbiye” etmeye kararlı olan büyük güçlerin planları, Türkiye’nin bekası ve Türk milletinin birliğini tehdit edici bir mahiyettedir. Son dönemde hem ABD hem de Rusya’nın Suriye’nin kuzeyinde PKK’nın uzantısı güçleri himaye altına alması, bunun hiçbir şekilde tevili mümkün olmayan kanıtıdır.

3. Yıllardır çeşitli operasyonlarla zaafa uğratılmasına rağmen Türk ordusu, güneyimizde inşa edilmek istenen terör ve ihanet koridorunun tamamlanmasını, Fırat Kalkanı Harekâtı ile engellemiş; Sincar’ın ikinci Kandil olmasına izin vermeyeceğini kararlı bir şekilde ortaya koymuştur. Terör örgütü ile NATO üyesi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bir tutan sözde müttefiklere karşı kesinlikle tavizsiz bir tutum sürdürülmelidir.

4. Irak ve Suriye’de etnisite ve mezhep temelinde gerçekleştirilmeye çalışılan böl-parçala siyasetine karşı ilkeli bir duruş sürdürülmelidir; ancak muhtemel gelişmeleri de dikkate alarak Türkmeneli coğrafyasının varlığının, somut askerî güce dayalı olarak muhafaza edilmesi istikametinde gerekli tedbirler de alınmalıdır. Öte yandan Türkiye’deki Suriye ve Iraklı sığınmacıların sebep olduğu her türlü sorun acil olarak çözülmelidir.

5. FETÖ’nün darbe girişimi ve bunun devlet ve toplum yapısında yarattığı ağır tahribat karşısında gerekenler, demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde eksiksiz yapılmalıdır; bu süreçte, ileride telafisi güç olacak yaralara da sebebiyet verilmemelidir. “Devletin Temeli Adalettir.” ilkesinin gereği yerine getirilmelidir. Kamu görevlendirmelerinde liyakat ölçüsüne riayet şarttır.

6. 16 Nisan’da oylanan “Anayasa Değişikliği”nin getirdiği Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin, yürütülen büyük ve etkili kampanyaya rağmen halkın ancak %51.4’ünün desteğini almasının sebepleri iyi tahlil edilmelidir. Bu desteğin büyük kısmının getirilen sisteme değil, Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsına duyulan bağlılığa dayandığı unutulmamalıdır. “Hayır” oylarının önemli bir bölümünün ise Erdoğan’a muhalefetten değil, getirilen sistemin yol açması muhtemel problemlerle ilgili kaygılardan kaynaklandığı da akılda tutulmalıdır. Bu hususlar dikkate alınarak uyum yasalarında, denge ve denetleme mekanizmalarını güçlendirici tedbirler yer almalıdır.

7. Türkiye, hem içeride hem dışarıda siyasi, askerî ve ekonomik ağır meselelerle uğraşırken şimdiden 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin gündeme oturduğu müşahede edilmektedir. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Hükûmet olmak üzere siyasetçilerin ve basının bu aşırı siyasileşme atmosferine katkıda bulunmak yerine eğitim, ekonomi, terör ve Ortadoğu coğrafyasında meydana gelen gelişmelere odaklanması elzemdir. Elbette ki siyaset, kendi mecrasında devam edecektir ama gündelik siyasetin bütün hayatımızı kaplaması sağlıklı bir durum değildir.

8. Türk Ocakları olarak Türklüğün, Türk-İslam âleminin ve insanlığın geleceğinde barış, huzur, adalet ve güvenin hâkim olması istikametinde fikir üretmeye, gençler yetiştirmeye ve görüşlerimizi kamuoyuna sunmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte, Türkiye’nin Türk milliyetçilerine ihtiyacı vardır. Türk milliyetçilerinin, yalnızca güvenlik politikaları ile ilgili olarak gündeme gelmesi sakat bir zihniyetin ürünüdür. Dağılan cihan devletinden sonra, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde, Türk milliyetçilerinin harcı vardır. İnanıyoruz ki, 21. yüzyılda güçlü Türkiye’nin inşası, Türk dünyası ile bütünleşme ve İslam âlemi ile dayanışma hedeflerine, Türk tarih ve medeniyeti birikiminin anlamına vâkıf, ortak gelecek tasavvurumuzu inşaya muktedir Türk milliyetçilerinin önderliğinde varılacaktır.

Büyük Türk milletine arz ederiz.

 

 

Bu haber 752 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...