Bakanlık’tan Eğirdir Belediyesi’ne mükâfat

3 Ocak 2013 18:30

Eğirdir Belediyesi En Temiz Kent Türkiye İkincisi olunca katı atıkların uzaklaştırılmasında kullanılacak FORD çekici (tır) alınarak Belediye önüne çekildi.

2012 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından En Temiz Kent Türkiye İkicisi ilan edilen Eğirdir Belediyesi’ne aynı Bakanlık hem Çevre Beratı verdi ve daha sonra da 175 bin lira ile mükâfatlandırdı.

En Temiz Kent kategorisinde Isparta Birincisi, daha sonra Türkiye İkincisi seçilen Eğirdir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 175 bin liralık mükâfatını katı atıkların uzaklaştırılmasında kullanacağı Çekici (Tır) alarak değerlendirdi.

Eğirdir Belediyesi, açtığı ihale neticesinde Ford marka çekiciyi (tır) satın alarak Belediye önüne çekti.

Eğirdir’den toplanan çöplerin Isparta Koçtepe mevkiîndeki deponi alanına damperli kamyonlarla taşındığını belirten Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “aldığımız Ford çekici (tır) için ayrıca damperli takılmak üzere Dorse satın alınacak. İlçemizdeki toplanan Katı atıkları mevcut kamyonlarımızla taşıyorduk. Aldığımız yeni çekiciye takılacak dorse de geldiğinde çöplerimiz tek vasıta ile uzaklaştırılacak. Çöplerimiz için ton başına para ödendiği gibi, damperli kamyonlarla parça parça taşımanın maliyeti de bir hayli fazla oluyordu. Şimdi üç kamyonluk çöpü bir tırla rahatça taşıyabileceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın takdirleri neticesinde Türkiye İkincisi olmamızın ayrı bir kıymeti olduğu gibi maddi olarak da mükâfatlandırması bizleri fazlasıyla sevindirmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Satın aldığımız çekici (tır) ve Belediyemizin kendi imkânlarıyla temin edilecek dorsenin saygıdeğer halkımıza ve güzel Eğirdir’imize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Belediye önünde bulunan yeni TIR görenleri sevindirerek takdirini topluyor. Eğirdir’e gelen Gezelim Tozalım program yapımcısı Gafur Uzuner, yeni alınan tır için Başkan Özmeral’i tebrik ederek hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Bu haber 2090 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...