Hayvan Barınağı iki ay içinde hizmete girecek

16 Mayıs 2017 17:34

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde hayvan barınağı kurma çalışmalarına devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 49 dönümlük ormanlık alan içerisinde yapım çalışmaları devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulunurken, barınağın iki ay içerisinde hizmete girmesinin hedeflendiğini söyledi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hayvan barınağı projesinde tamamen doğallığın ön planda tutulduğunu aktardı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Hayvan Barınağındaki incelemelerinin ardından şunları söyledi:

“Uzun süredir etüt ettiğimiz ve Orman Bakanlığımızla da ortaklaşa çalıştığımız ve bakanlığımızdan 49 dönümlük alanı kiraladığımız alanda hayvan barınağı inşaatımız devam ediyor. Bu güzel ormanın içerisinde doğanın en güzel olan bir yeri. Burada daha hassas bir projenin olması gerektiğinden hareket ediyoruz. Projemizde ciddi anlamda doğayla bütünleşen pergolalar yapıldı. Köfke taşından binalarda özel çalışmalar yapıldı. Yine betonlaşmadan uzak kalmaya çalıştık. Bütün yollarımızı da bu alanın, bu doğanın kendi kayrak taşıyla kaplıyoruz. Hayvan barınağımızı doğa projesi olarak inşa ediyoruz. Bunlarda dayanıklılığı da ön planda tutuyoruz. Bu alanımız iki ay içerisinde tamamlanarak hizmete girecek. İddiamız Türkiye’nin en güzel yeri ve örnek projesi olmasıydı. Burası bir şehir olarak da görülebilir”

Hayvan barınağını, insanların ve özellikle de çocukların ziyaret edebileceği, hoş vakit geçirebileceği bir alan haline getirdiklerini anlatan Başkan Günaydın, “Giriş kısmında ilave olarak çocuklarımız için masal evi yaptık, kedi evleri oluşturuyoruz. Yine çocuklar için trapezler yapılacak. Bunları da ilave ettik, bunları da iki ay içerisinde tamamlayacağız. İddia ediyoruz ki, burası peyzajıyla, doğasıyla, dayanıklılığıyla Türkiye’nin en iyi bir hayvan barınağı tesisi olacaktır.  Isparta Belediyesi tüm ekibiyle bunu takip ediyor. Burayı Isparta halkı ve çocuklarımızın her gün günübirlik olarak gelebileceği ve ziyaret edebileceği bir yer haline getiriyoruz.  Isparta’mıza ve Türkiye’mize hayırlı olsun” dedi.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu hayvan barınağında, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal oltamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuluyor. Hayvan barınağında bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.

 

Bu haber 824 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...