Gençlik Haftası kutlamaları başladı

16 Mayıs 2017 17:44

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan Gençlik Haftası, kutlamaları Gençlik yürüyüşü ve Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı.

Geleceğin teminatı olan gençlerin tarih bilinci, milli ruh ve şuur kazanmalarını, toplumla bütünleşmelerini, çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere aktif olarak katılmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen Gençlik Haftası kutlamaları ülke genelinde olduğu gibi Isparta’da başladı.

15-19 Mayıs Gençlik Haftası, 15 Mayıs 2017 Pazartesi günü saat 09:30’da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Yürüyüşü ile start aldı.

6 Mart Spor Salonu önünde bir araya gelen gençler, mehteran eşliğinde yürüdü. Çok sayıda öğrenci ve sporcunun taşıdığı bayrak ve flamalarla renkli görüntülere sahne olan yürüyüş, 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanında son buldu.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanındaki törende ise ilk olarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, Atatürk Anıtına ‘Gençlik Haftası” çelengini sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından gençlerimizin, serbest zamanlarında yapmış oldukları sanatsal kültürel ve sportif etkinliklerini aktif olarak sergilemelerini, milli ve manevi değerler etrafında toplumla bütünleşmelerini, görev ve sorumluluk duygularını geliştirmelerini sağlamak amacı ile 15 – 19 Mayıs tarihlerini içine alan haftanın Gençlik Haftası olarak kutlanması uygun görülmüştür. Bugün bu vesile ile Gençlik Haftasının açılış programını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bakanlık olarak 20 bin gönüllü genç sayısı 24 bin lisanslı sporcu sayısıyla tüm gençlerimize sanattan spora, sosyal gelişimleri için büyük çaba sarf etmekteyiz.  Ne mutlu ki yarınların bu günlerden çok daha ileri seviyelere siz gençlerin sayesinde geleceğini görmek ve sizlere inanmak bizleri son derece mutlu etmektedir. Gençlik dün olduğu gibi bugünde Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yalnız bekçisi aynı zamanda tüm dünyanın barış ve adaletinin de teminatı, dolayısı ile bugünlerin, yarınların en büyük güvencesidir. Ülkemiz için büyük önem taşıyan ve her yıl coşkuyla kutlanan bu anlamlı günde tüm gençlerimizin Gençlik Haftasını Kutluyor, sevgilerimi iletiyor” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Gençlik Haftası açılış töreni sona erdi.

19 MAYIS KUTLAMALARI

Bu yıl 98. yıldönümü kutlanacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nın programı ise Isparta Valiliği İl Anma ve Kutlama Komitesince belirlendi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları saat 09:00’da Gençlik Yürüyüşü ile başlayacak. Tren İstasyonu önünden başlayacak Gençlik Yürüyüşü 15 Temmuz Cumhuriyet Ve Demokrasi Meydanı’nda sona erecek. Atatürk Anıtı önünde çelenk sunumu ile devam edecek kutlamalar yapılacak etkinliklerle devam edecek.

 

 

Bu haber 802 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...