“Türkiye´nin kendisini kapana kıstıranlardan kurtuluş beklemesi abesle iştigal etmektir”

18 Mayıs 2017 15:04

Isparta Bağımsız Milletvekili Nuri Okutan, "Ütopik ve ideolojik parti ve politikalar yerine Atatürk'ün rasyonel dış politikasını uygulayacak kadrolar acilen iş başına gelmelidir." dedi.

Okutan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, son ziyaretle "Türkiye'yi kapana kıstıran ABD'den kurtuluş beklendiğini", ortada Trump'ı, hatta ABD'yi aşan "Türkiye'yi kapana kıstırma politikaları" olduğunu öne sürdü.

"Türkiye'nin kendisini kapana kıstıranlardan kurtuluş beklemesi abesle iştigal etmektir." diyen Okutan, "Yüksek itirazlarla başlatılan ABD seferi, zoraki kabullenişle sona ermiştir. Bu seferden zafer çıkarmaya çalışmak milleti ahmak yerine koymaktır." iddiasında bulundu.

Okutan, "Boş yere ABD'ye ve Rusya'ya yalvarmak, acizliktir. Başımıza bela sarmaya çalışanlardan medet ummanın ne anlamı olabilir ki?" diye sorarak, şunları kaydetti:

"Ülkemizi saran kapandan kurtulmak için iktidar ve politika değişikliğine ihtiyaç vardır. Sorunların kaynağı olan iktidar istese de bu sorunları çözemez. Ütopik ve ideolojik parti ve politikalar yerine Atatürk'ün rasyonel dış politikasını uygulayacak kadrolar acilen iş başına gelmelidir. Kürtleri ve Şiileri Türkiye'ye düşman eden mezhepçi ve ayrımcı politikalardan bir an önce vazgeçilmelidir. Atatürk'ün yaptığı gibi devlet bütünlüğümüzü muhafaza için çevremizde bir dost kuşağı oluşturmalıyız. Kürt ve Şii düşmanlığının Türk'e ve Türkiye'ye bir faydası yoktur. Türk ve Türkiye düşmanlığının da Kürt ve Şii kardeşlerimize bir faydası yoktur. Etnik ve mezhebi temizliğe, etnik ve mezhebi set çekmeye, birbirimizi boğmaya, birbirimize düşmanlığa, ayrı ayrı ABD'ye ve Rusya'ya kulluğa koşmaya değil, bin yıldır olduğu gibi birlikte ve yan yana barış içerisinde yaşamaya ihtiyacımız var. Suriye'ye barış gelmeli ve bütün dış güçler Suriye'den çekilmelidir. Türkiye hiçbir ülkenin rejimine ve iç işlerine karışmamalıdır."

 

 

Bu haber 830 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...