Hayırsever hastane

3 Ocak 2013 18:43

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Mehmet Topal, yaklaşık 3 yıl önce başlattıkları ve bugüne kadar devam eden bir uygulama ile hastaneye müracaat eden ihtiyaç sahibi hastalara eşya yardımında bulunduklarını açıkladı. Topal, şu ana kadar 500 aileye yardım ettiklerini bildirerek “Eskiden özel bir devlet hastanesi gibiydik ama şimdi devlet gibi özel hastaneyiz” dedi.

Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Türkiye’de bir ilki başardı. Hastanenin bodrum katındaki bir odada bulunun giysi, ayakkabı gibi eşyalar hastane personeli tarafından tespit edilen ihtiyaç sahibi hastalara dağıtılıyor. Başhekim Uz. Dr. Mehmet Topal, uygulamanın 3 yıl önce başladığını, bugüne kadar hastalar rencide olmasın diye kamuoyuna açıklamadıklarını belirtti. Başlangıçta kendi imkânlarıyla bu işi götürdüklerini daha sonra yavaş yavaş hastalar arasında duyulmaya başlanınca yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerin çıktığını ifade eden Topal, şunları söyledi:

“Hastanemizin alt katında bir odada yardıma muhtaç ailelerimize eşya yardımı yapıyoruz. Yaklaşık 3 yıldır devam ediyor. Amacımız reklam olmadığı için ve ailelerin rencide olmamaları için açıklamamıştık. Başlangıçta kendi imkânlarımızla yürüttük bu işi. Az kullanışmış ya da kullanılmamış eşyaları bu odamıza getiriyoruz. Bunun için sosyal birim kurduk. Sosyal Hizmet Uzmanı Elif Hanım ve başhemşiremizin eşliğinde bu yardımlar yapılıyor. Bu yardımlarımızı birkaç şirket duymuş ve bize sınırsız yardım yapacaklarını açıkladılar. Çok mutlu olduk. Bundan sonra hayırseverlerden de yardım bekliyoruz. Bugün kendim de eşim aracılığıyla evde az kullanılmış ya da artık küçük gelen eşyaları büyük bir poşet içerisinde getirerek teslim ettim.

KÜÇÜCÜK ODA MAĞAZA GİBİ OLDU

Şu an odamız tıpkı bir mağaza gibi oldu. Bu hizmet 3 yıl önce spontane gelişen bir olaydı. Dönemin Başhekimi Op. Dr. Mustafa Çelik tarafından başlatıldı. 3 yıl içinde de yaklaşık 500 aileye yardım yapıldı. Peki, biz bu hastaları nasıl tespit ediyoruz? Sosyal Hizmet Uzmanı Elif Hanım ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Nazın Özkan ile birlikte hastanemize başvuran hastaları tek tek ziyaret ederek onlar anlamadan ihtiyaç sahibi kişileri tespit ediyoruz. Kendilerine sorarak yardımlarımızı yapıyoruz.

Örneğin konuşma ve işitme engelli bir ailenin 12 – 13 yaşlarında bir kız çocukları vardı. Kendilerine beğendiklerini alabileceklerini söyledik. Kız da sadece ihtiyacı olan eşyaları seçti. Fazlasını almadı. Bu da çok güzel bir olay.”

DEVLET GİBİ ÖZEL HASTANEYİZ

Öte yandan hastaların memnuniyeti için çalışan bir sağlık kuruluşu olduklarını belirten Topal şöyle devam etti: “Hastanemiz çok dinamik bir yapıya sahip. Yaptığımız bu uygulama da Türkiye’de bir ilk diyebiliriz. Hasta memnuniyetimizden dolayı her yıl hasta sayımız yüzde 20 civarında artmaktadır. Eskiden özel bir devlet hastanesi gibiydi ama şimdi devlet gibi özel hastane deniliyor. Bundan gurur duyuyoruz.

HASTA MEMNUNİYETİMİZ YÜZDE 97

“Hastaların dileklerini ve şikâyetlerini günü gününe takip ediyoruz. Örneğin basit olacak ama hastamızın birisi kahvaltıda poğaça çıkmasını istemişti 3 gün içinde poğaçayı kahvaltı menüsüne ekmedik. Hasta memnuniyetimiz oldukça yüksek. Yaklaşık yüzde 97. Anketlerimizi sürekli yapıyoruz. Tüm Türkiye Isparta’yı örnek alıyor.

BÖLGEDE LİDERİZ

Bölgenin en çok doğum olan ve kadın ve çocuk üzerine en çok hastanın başvurduğu hastane biziz. Hastane olarak eski bir yapıya sahibiz ama imkânlarımız ve hizmetlerimiz oldukça fazla. Ancak Bölge Hastanesi’nin yapılmasıyla 200 yatak gibi bir kısmı bize ayrılacak. Bu da bize fiziki anlamda da oldukça rahatlatacak.”

Bu haber 809 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...