GÖKKUBBE Fuar merkezi dolup dolup boşalıyor

23 Mayıs 2017 17:57

Gökkubbe Fuar Merkezinde 28 Mayıs’a kadar açık kalacak olan 1.Isparta Esnafı İndirim Günleri ve Isparta’ya ait yöresel ürünlerin teşhir ve satışının yapıldığı fuar devam ediyor. Isparta Belediyesinin öncülük ettiği organizasyonda merkez, ilçeler, kasabalar ve köylerde tamamen doğal yollardan üretilen ürünler Isparta Belediyesinin açmış olduğu standa satışa sunuluyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ailesi ile birlikte fuar alını gezdi ve alışveriş yaptı. TV Programcısı ve Sanatçı Turgay Başyayla da fuarı gezenler arasında yer aldı. 

Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini konu alan ve Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu programının sunucusu Turgay Başyayla Gökkubbe’de düzenlenen yöresel ürünler fuarının çok büyük önem ve anlam taşıdığını söyledi. Isparta Belediyesinin düzenlediği 19 Mayıs Gençlik Şöleni kapsamında konser vermek üzere şehre gelen TV Programcısı ve Sanatçı Turgay Başyayla göller ve güller diyarı Isparta’da olmaktan son derece mutlu olduğunu belirtti.

TV Programcısı ve Sanatçı Turgay Başyayla, “Isparta’da yapılan çalışmaları herkesin görmesi lazım. Şu anda Gökkubbe’nin altında muhteşem saatler geçirdim. Yöresel ürünlerimizle bezenmiş bir fuar var. Bu fuarlar çok önemlidir. Organik tarımın önem kazandığı, milli tarımın önem kazandığı son zamanlarda bu tarz ürünlere çiftçimizi teşvik etmemiz gerekiyor. Bence çok doğru bir iş yapılıyor. Isparta’da kitap fuarları diğer anlamlı günlerimizde yapılan organizasyonlar müthiş. Örnek bir belediyecilik anlayışıyla başkanımızın ve ekibinin çok güzel çalışmaları var. Çok teşekkür ediyoruz. Isparta’yı İstanbul’da da katıldıkları fuarlarda çok güzel anlamlandırıyorlar” dedi.

Yöresel ürünler fuarında üçüncü günü geride bıraktıklarını söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın yanı sıra ramazan ayı öncesi olması dolayısıyla birkaç ilinde ürünlerinin fuarda yer aldığını söyledi. Günaydın, “Bu fuarda halkımız ramazan ayı öncesi ihtiyaçlarını da alabiliyor. Ramazan öncesinde Ispartalı esnaflarımızın da para kazanması sağlanıyor. Burada yöresel ürünlerin bir başlangıcını yapalım istedik. Doğal ürünler üzerinde bir çalışma yapalım dedik. İleriye yönelik bunu genişletelim. İnsanlarımızın daha sağlıklı beslenmelerine katkı sunalım istedik. Belediyemizin de geniş bir standı bulunuyor. Bu stantta söylediğimiz gibi doğal ve yöresel ürünler yer almaktadır. Besinlerin doğallıktan uzak olmasının da bazı hastalıklara yol açtığı biliniyor. Buna da bir çare arayabilir miyiz düşüncesi taşıyoruz. Şehrimizin ücra köşelerinde doğal kalmış, kimyasal gübrelerle bozulmamış topraklarda yetişen ürünlerimizi buraya getirdik, halkımıza gösterdik. Doğal gıda üreticilerini de teşvik etmek suretiyle hem sağlıklı gıdanın hem de çiftçimizin daha iyi gelir sağlamasına katkı sunmayı amaçlıyoruz. İnşallah Isparta’mızdan bir güneş doğacak. Bunu her yıl devam ettirme hedefindeyiz, Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olur dileklerimi iletiyorum” görüşlerinde bulundu.

Ramazan ayı öncesinde düzenlenen fuara vatandaşlar da büyük ilgi gösteriyor. Bu kapsamda fuar alanını dolaşan ve alışveriş yapan vatandaşlar da duydukları memnuniyetlerini dile getirdi. Vatandaşlar, “Ürünleri çok beğendik, her sene bunun devamını isterim. Belediye Başkanımız başta olmak üzere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun diyorum. Gayet güzel, geliyoruz, memleketimizde yetişen ürünleri görüyor, ucuz şekilde alıyoruz. Değişik ürünler var. Diğer yörelerinde ürünlerini tattık. Başkanımıza çok teşekkür ederiz, her hizmetinden çok memnunuz. Ramazan ayı öncesinde yöresel ürünleri görmek ve alışveriş yapmak için geldik. Isparta’nın böylesine güzel ürünlerini de bir arada görmek bizler için iyi oldu. Emek verilmiş yapılmış, emeklerine sağlık, çok güzel bir girişimcilik. Daha önceki yıllarda böyle fuarlar için yer sorunu vardı, ancak şu anda süper olmuş. Ürünler doğal, fiyatları da cazip. İhtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayabildik” şeklinde görüşlerini belirtti.

 

 

Bu haber 780 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...