DEDEGÖL DAĞCILIK ŞENLİĞİ’NE 1500 DOĞASEVER KATILDI

23 Mayıs 2017 18:13

Etudosd'un 21. Dağcılık Şenliği her yıl daha da artan katılımla gerçekleştirildi.

Sakin Şehir Eğirdir'de faaliyet gösteren ETUDOSD  (Eğirdir Turizm Tanıtma ve Doğa Sporları Derneği) tarafından, geleneksel olarak düzenlenen Dedegöl Dağcılık Şenliği haftasonu Yenişarbademli ilçesine bağlı Melikler Yaylası'nda yapıldı.

19-21 Mayıs tarihleri arasında olmasına rağmen, geçtiğimiz hafta başından itibaren yurdumuzun her yerinden ilçemize gelen dağcı ve doğaseverler, özellikle 19 Mayıs Cuma günü Melikler Yaylası'nda kamp kurmaya başladılar.

Cumartesi günü öğle saatlerine kadar Melikler Yaylası'na akın akın giden misafirler, şiddetli yağmura rağmen, kamp alanına çadırlarını kurarak, kekik kokuları içerisinde, Melikler Yaylasında, Dedegöl Dağının haşmetli görüntüsü ile, uyanan doğanın içerisinde olmanın keyfini çıkardılar.

Cumartesi günü saat 17.00'den itibaren, yağışlı hava yerini, güzel ve güneşli bir havaya bırakırken, saat 18.00'de, Eğirdir Belediyesi tarafından şenlik yemeği verildi.

Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl'ün, ilk sıradaki misafirlere, etli kuru fasulye, tavuklu pilav ve irmik helvasından oluşan menüyü ikram etmesiyle başlayan Şenlik yemeği sırasında uzun kuyruk oluşurken, misafirler kamp alanında akşam yemeğinde, birlikte olmanın mutluluğunu yaşadılar. Eğirdir Belediyesi, CittaSlow baskılı şapkalardan katılımcılara hediye etti.

ETUDOSD Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Sinap, "Dernek olarak, amacımız, doğa bilincini insanlara aşılamak ve bu konuda sporcu yetiştirmek. Her yıl düzenli olarak düzenlediğimiz 21. Dağcılık Şenliğimiz başladı. Doğa severlerimiz bizleri yalnız bırakmadı, yaklaşık 1500 kişi katıldı. Çok güzel bir atmosfer yaşıyoruz. Doğa ile iç içeyiz. Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza ve ana sponsorumuz Eğirdir Belediyesine ve  Ömer Şengöl'e teşekkür ediyoruz. Çok mutluyuz" dedi.

Eğirdir Kaymakamı, Aksu Kaymakam Vekili Abdullah Akdaş, "21. düzenlenen Dedegöl şenliklerinde arkadaşlarla birlikteyiz. Her geçen yıl katılım sayısı atıyor. Bu bizi mutlu ediyor. doğa harikası bir yerde böyle bir etkinlik yapılması, hem Isparta hem de bölge tanıtımı için çok önemli. Türkiye'nin bir çok bölgesinden dağcı ve doğa sever burada. Organizasyonu Eğirdir'in sahiplenmesi çok güzel. Eğirdir Kaymakamıyım ama Aksu Kaymakamlığına da vekalet ediyorum. 2 kaymakamlık bir arada bu organizasyona destek olmaya çalışıyoruz. Bu organizasyonlar her zaman önemli. Dağlarımız terörle değil şenlikler anılsın. Hem turizm hem tanıtım canlansın. emeği geçenleri tebrik ediyorum, katılımcıları kutluyor, misafirlerimize de hoşgeldiniz diyorum" dedi.

Katılımcılarla oldukça keyifli saatler geçiren, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, "Biz daha önceden de gelmeye başladık ama 21 yıldır, Dağcılık Federasyonu ve kendi derneğimiz ETUDOST ile buraya geliyoruz, Mayıs'ın 2-4 haftasında burada ciğerlerimiz bayram ediyor, gözlerimiz dostlarımızı görüyor, felekten bir gün geçiyoruz desek yeridir. Yağmurda çamurda ne işiniz var diyen olabilir ama, buranın tadı ayrı birşey. Belli eksikleri kendin gidererek hayatı idame ederek, hem eş dost, hem doğa , hem bahar hepsi bir yerde. Bundan iyi Eğirdir Elması. Mükemmel bir doğa mekanı olan Dedegöl Şenliklerinin bundan sonra eksikleriniz daha da azalarak daha büyük katılımlarla devam edeceğini düşünüyorum.Katılımcılara teşekkür ediyorum. Emeği geçenleri tebrik ediyorum" dedi. Başkan Şengöl, çadır ziyaretlerinin yanı sıra tavla maçları yaptı ayrıca ip de atladı.

Saat 20.00'den itibaren kamp ateşi etrafında toplanan dağcı ve doğasever katılımcılara ETUDOSD tarafından hazırlanan, Eğirdir ve çevresini tanıtan bir slayt gösterisi sunuldu.

Akşam etkinliğinde konuşan Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu eski başkanı Alaattin Karaca ve Şenliği Kanal 32 ekranlarında, Tarım-Aktüel programında yayınlanması için kamera çekimine gelen, İl Genel Meclisi Üyesi ve Isparta Turizm Derneği Başkanı Fevzi Özdemir, ETUDOSD Dağcılık Şenliğinin, bölge tanıtımına ve bölge ekonomisine yaptığı katkıları dile getirerek, misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ettiler.

ETUDODSD Dağcılık Şenliği'ne katılan, Dağcılık ve Doğa Sporları Dernek ve Kulüp temsilcilerine, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen lavanta fidelerinin, günün anısı olarak sunumundan sonra, tırmanışa katılacak dağcılar, saat 22.00'den itibaren çadırlarına çekildiler.

Şenliğin son günü olan Pazar günü ise; sabah 05.00'den itibaren Şenliğe katılanlara Eğirdir Belediyesi tarafından çorba ikramı ile başladı. Sabah saat 06.00'dan itibaren Melikler Yaylası'nda Dedegöl Dağı zirvesine (2998 m.) tırmanışa geçen dağcılar, karlı ve zorlu bir parkuru tamamlayarak, Dedegöl Dağı zirvesine ulaştılar. Dedegöl Dağı Zirvesinin eşsiz manzarasını ve o anı, fotoğraflarla ölümsüzleştiren dağcılara, hemen dönüşlerinde, gözleme-ayran ikramında bulunuldu.

Eğirdir Kaymakamı ve Aksu Kaymakam Vekili Abdullah Akdaş, Yenişarbademli Kaymakamı Mustafa Dinç, Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, Aksu Belediye Başkanı Ali Kaya, Türkiye Dağcılık Federasyonu eski başkanı Alaattin Karaca, yanısıra yurdumuzun her yerinden gelen 32 Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, 1515 dağcı ve doğaseverin katıldığı, 21. ETUDOSD Dağcılık Şenliği, pazar günü öğle saatlerinden itibaren çadırların sökülmesi ve "önümüzdeki yıl tekrar buluşmak" dilekleriyle sona erdi.

İlk defa katılanlar çok memnun ayrılırken, önümüzdeki yıllarda da arkadaşlarına tavsiye ederek katılım sağlayacaklarını dile getirdiler, her yıl müdavimi olanlar ise, bıkmadan usanmadan, yağmur çamura aldanmadan şenliğe katılmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Isparta Valiliği, İl Özel İdaresi, Eğirdir, Aksu, Yenişarbademli Kaymakamlıkları, ana sponsor Eğirdir Belediyesi ile Aksu ve Yenişarbademli Belediye Başkanlıkları, Eğirdir Dağ Komando Okulu Komutanlığı, İl Jandarma Alay Komutanlığı, ETUDOSD Yönetim kurulu ve emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyor, "Dağlarımızın terörle değil, şenliklerle anılması" umuduyla, gelecek yıllarda yine buluşmayı diliyoruz.

 

Bu haber 842 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...