Pisidia Antiokheia Kazısı VII. Öğrenci Çalıştayı yapıldı

24 Mayıs 2017 17:53

Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından “Pisidia Antiokheia Kazısı VII. Öğrenci Çalıştayı” düzenlendi. Pisidia Antiokheia Antik Kenti Kazıları kapsamında her yıl düzenlenen çalıştayda, kazı ekibi öğrencilerinin hazırlamış olduğu sunumlar ile 2016 yılında yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Dünyadaki arkeolojik tahribatlara da dikkat çekilen çalıştayda ayrıca kazı çalışmalarını canlandıran bir tiyatro oyunu sergilendi ve müzik dinletisi sunuldu.

Etkinlikte, Hilal Kaya “Pisidia Antiokheia Kent Tarihçesi”, Onurcan uzun “Kazıda Bir gün”, Ali Gündoğan “Aedilicus Tepesi Kilisesi Çalışmaları”, Ersin Özen “2016 Restorasyon Çalışmaları”, Habibe Uğuz “Depo Çalışmaları”, Fatih Hurata “Kaçak Kazılar”, Bilge Kızıloğlu “Dünyadaki Arkeolojik Tahribatları” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Çalıştayın kapanış konuşmasını Pisidia Antiokheia Kazı Başkanı Yardımcısı Doç Dr. Fikret Özcan ile Kazı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özhanlı yaptı. Pisidia Antiokheia Kazısı hakkında bilgiler veren Özhanlı arkeolojik tahribat ile kaçak kazıların bütün insanlığın ortak geçmişini yok ettiğini ve uygarlıkların geleceğine sahip çıkılabilmesi için duyarlı olunması gerektiğini vurguladı.

 

 

Bu haber 796 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...