‘Cumhuriyet Devrimlerini içlerine sindiremiyorlar’

24 Mayıs 2017 17:54

CHP, Vatan Partisi, Demokrat Parti, ADD ve Eğitim İş temsilcileri düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik hakaretlere tepki gösterdiler. Açıklamada “Bu saldırıları yapanlar Cumhuriyet Devrimlerini içlerine sindiremeyen müptezeller” denildi.

Referandum öncesi ‘Hayır Platformu’ olarak ortak hareket eden Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Demokrat Parti, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim İş Sendikası referandum sonrası da birlikte hareket etmeye devam ediyor. CHP Isparta İl Başkanlığı’nda dün düzenlenen ortak basın açıklamasında bir araya gelen temsilciler, son günlerde Atatürk’e yönelik saldırıları kınadı. Temsilciler adına ortak açıklamayı okuyan CHP Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy, “Bu ülkenin kurtuluşu ve kuruluşuna öncülük yapmış, büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’e Kurtuluş Savaşı’ndan bu yana olmadık yalanlarla iftira atanlar, Kurtuluş Savaşı’nda emperyalistlerle işbirliği yapan vatan hainlerinin günümüzdeki takipçileridir.

Türkiye Cumhuriyeti’ni ve Cumhuriyet Devrimlerini bir türlü içlerine sindiremeyenlerin tarihi çarpıtarak, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e iftiralar atılması asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir” dedi.

Ersoy, “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’le ilgili bu alçakça iftiraları atanlar ve yalanlar uyduranlar ile bütün bunlara sessiz kalanlar bilmeliler ki; hiçbir güç yüce Türk halkının gönlünden Atatürk’ü silmeyi başaramayacaktır. Mustafa Kemal Atatürk halkın lideri ve kahramanı olarak tarih boyunca var olmayı sürdürecektir. Ama ona ve ailesine dil uzatan alçaklar ile onların onaylayıcılarının yeri tarihin çöplüğü olacaktır” şeklinde konuştu.

Açıklamada geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi’ne yapılan FETÖ operasyonuna da tepki gösterildi. Sözcü Gazetesi’nin arkasında olduklarını belirten Ersoy, “Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, Sözcü’den FETÖ çıkmaz” dedi.

Bu haber 698 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...