İlkokul Fiziksel Etkinlikleri şölen havasında geçti

24 Mayıs 2017 17:56

İlkokul Fiziksel Etkinlik (İFET) Oyunları başladı. Etkinliklerin ilk günü şölen havasında geçti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İlkokul Fiziksel Etkinlik (İFET) Oyunları  Atatürk Stadyumunda başladı. Okul spor faaliyetleri arasında yer alan İlkokulu Fiziksel Etkinlik Oyunlarının ilk gününde birinci sınıflar ‘Kurbağacık’ oyunu oynadı.

22 okuldan 308 sporcunun katıldığı yarışmalar büyük çekişmeye sahne olurken, minik öğrencilerin oyunlar esnasında oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı antrenörler tarafından okullarda öğretilen oyunların finalinde öğrenciler doyasıya eğlendiler.

Yarışmaların sonunda dereceye giren okullar belli oldu.  İlkokulu Fiziksel Etkinlik Oyunları 1. Sınıflar Kurbağacık kategorisinde Hafız İbrahim Demiralay İlkokulu birinci, İMKB İlkokulu ikinci, Mustafa Şener İlkokulu üçüncü, Ülkü İlkokulu dördüncü oldu.

Dereceye giren ve katılım gösteren tüm okullara başarı belgesi takdim edildi.

İkinci sınıflar zıp zıp oyunuyla 23 Mayıs’ta, 3. Sınıflar roket oyunuyla 24 Mayıs’ta, 4. Sınıflar ise 25 Mayıs’ta Formula 1 oyunuyla yetenekleri Atatürk Stadyumunda yeteneklerini sergilemeye devam edecekler. Geleneksel Çocuk Oyunları ise 29 Mayıs 2017 tarihinde başlayacak.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Müdürlüğümüz ile Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Fiziksel Etkinlikler oyunlarını başlatmış bulunmaktayız. Burada amaç çocuklarımız sosyal, fiziksel ve kavramsal gelişimlerine katkı sağlamak. Bunun da her yıl meyvelerini verdiğini düşünüyorum. Çocuklarımız yem yeşil zeminde eğlenmeleri akranlarıyla birlikte vakit geçirmeleri bizlere ayrı bir mutluluk veriyor. 4 gün devam edecek aktivitelerde görev yapan ve çocuklarımızı hazırlayan kurum antrenörlerimize, öğretmenlerimize ve onları destekleyen ailelerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

 

 

Bu haber 1130 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...