72 öğrenci ‘Hafızlık Diplomaları’nı aldı

24 Mayıs 2017 17:58

İl Müftülüğüne bağlı Mekke Kur’an Kursu’ndan mezun olan 72 öğrenci ‘Hafızlık Diplomaları’nı düzenlenen törenle aldı. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Mekke Kur’an Kursu’nun 2016 – 2017 Eğitim – Öğretim yılı sonu hafızlık töreni düzenlendi. Mekke Eğitim Vakfı Külliyesi Bahçesinde gerçekleştirilen törene; Vali Şehmus Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Malezya Diyanet İşleri Başkanı Dr. Yusri Muhammed, Türkiye – Filipin Dostluk Vakfı Başkanı Yüksek Öğretim Kurumu İslami Müfredat Başkanışmanı Cihangir Arslan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kur’anı Kerim ve Kıraat Ana Bilim Dalı Öğretim Görevlisi İshak Kızılaslan, İl Müftü Vekili Yasin Yıldız, İl Müftü Yardımcısı Mevlüt Şahintürk, İl eski Müftüsü Osman Akdemir, Müftülük Şube Müdürleri, İl Vaizleri ve diğer personel ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Programda adeta Kur’an ziyafeti sunuldu. Yapılan Kur’an tilavetlerinde sırasıyla; Mekke Kur’an Kursu Öğrencileri Ramazan Yıldırım, Muhammed Ersöz, Kazım Enes Öksüz, Hüseyin Büyükışık, Yahya Korkmaz, İzmir – Tire Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Merkezi Öğretmeni Salih Akyüz, Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal Önder, Ankara – Çankaya Camii İmam – Hatibi Fatih Derdiyok olmak üzere Hafız İmam – Hatipler okudukları Kur’anı Kerim Tilavetleriyle izleyenleri manevi atmosfere taşıdı. Kur’anı Kerim Tilaveti okuyanların tamamının Mekke Eğitim Vakfının eski öğrencilerinden olmaları dikkat çekti.

YUSRİ MUHAMMED; “GELİN MALEZYA’DA KUR’AN MERKEZLERİ AÇIN” 

Törende konuşma yapan Malezya Diyanet İşleri Başkanı Dr. Yusri Muhammed, Kur’anı Kerim’in İslam’ı anlayıp en iyi şekilde yaşamak için rehber kitap olarak tüm insanlığa gönderildiğini belirterek; “Güller diyarı Isparta’ya gelmekten son derece mutluyum. Ben, Kur’anın saf bir şekilde öğrenildiği ve öğretildiği, tüm dünya Müslümanları tarafından da kutsal olarak kabul edilen Mekke’den geliyorum. Böylesine önemli bir törende bulunmaktan büyük mutluluk duymaktayım. Kur’anı Kerim dinimizin kutsal kitabıdır. Kur’anı Kerim, bizlere ilahi mesajlar veriyor. Balık için su neyse, bir Müslüman için Kur’anı Kerim o kadar ihtiyaçtır. Onun içindir ki, Kur’anı Kerim sadece bir ülkeye değil tüm Dünya’ya gönderilmiş kutsal bir kitaptır. Tüm Müslümanları Kur’anı Kerim’i okumaya davet ediyorum. Buradan şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Malezya’da Hristiyanlar okullar açıyor, hastaneler yapıyor, eğitim yatırımları gerçekleştirerek gençlerimizi Hristiyanlaştırıyorlar. Oysa, Müslümanlar olarak bizler aynı işleri yaparak gençlerimize İslam’a yöneltmeliyiz. Bu konuda Türkiye’den ve sizlerden destek bekliyoruz” dedi. 

ERTUÇ; “BU YIL 72 ÖĞRENCİMİZİ HAFIZ YAPTIK”

 Hafızlık töreninde eski Müftü Yardımcısı ve Mekke Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Ertuç çıktı. Ertuç da konuşmasında, “1991 yılında 7 Öğrenci ile başladığımız bu eğitimde şuanda öğrenci sayımız 500’ü geçmiştir. Eğitim camiamızda öğrenci sayımızın 500’e ulaşması için çalışan, çaba gösteren tüm personelime ve görevlilerimize, velilerimize teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun. 

“İSLAM ÜLKELERİ ÜLKEMİZİ ÖNDER OLARAK GÖRÜYOR” 

Görevim gereği, dünyanın çeşitli ülkelerini ziyaret etme imkanı buluyorum. Gittiğim ülkelerde inanın Türkiye’ye yani ülkemize gıpta ile bakıyorlar. Türkiye’nin İslam’ın geleceği olarak görüyorlar. Onun için ülkemizden yani bizden ciddi beklentileri var. Bizde Türkiye olarak onlara önderlik edip, onlara ağabeylik edip bu beklentilerini asla boşa çıkarmamalıyız. Çünkü, İslam Dünyası olayı bizim Osmanlı İmparatorluğunun devamı olarak görüyor ve bu sorunları ancak Türkiye’nin çözebileceğine inanıyorlar. Ancak, ülkemizin dinimizle ilgili olumsuzluklarını gördüklerinde de buna çok üzülüyorlar. Kur’an kursumuzda şuanda 17 ülkeden öğrenci vardır. Bunu inşallah önümüzdeki yıllarda 25’e çıkaracağız. 

“SİZLERİN DUA VE DESTEKLERİNE İHTİYACIMIZ VAR”

 Burada evlatlarımızı yetiştiriyoruz. Onları hafız yapıyoruz. Tabi bunun için sizlerin samimi duası ve desteklerine ihtiyacımız var. Buradaki öğrenci sayımızın 500 yerine 500’ün birkaç katı olması için desteğe ihtiyacımız var. Öncelikle, 3 ayrı hizmet binasına ihtiyaç duymaktayız. Sizlerin destekleri onları çok mutlu edecektir. Ben, törenimize katılan tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. Allah, bu yolda hepimizin yar ve yardımcısı olsun” dedi.

VALİ GÜNAYDIN; “MUTLULUK VERİCİ BİR DURUM” 

Törende son konuşmayı ise Vali Şehmus Günaydın yaptı. Günaydın da konuşmasında, Mekke Eğitim Vakfı’nın yaptığı hizmetlerin ve hafız yetiştirmesinin son derece gurur verici bir durum olduğunu vurguladı. 

HAFIZLAR GEÇİŞ YAPTI 

Programda daha sonra Kur’anı Kerim Tilavetleri ve konuşmalar yapıldı. Yapılan konuşmaların ardından Hafızlık merasimine geçildi ve Mekke Erkek Kur’an Kursu’nda 2016 – 2017 Eğitim Öğretim yılında eğitim görerek hafız olan 72 öğrenci programa katılanların önünden geçiş yaparak sahnedeki yerlerini aldılar ve öğrenciler tek tek tanıtılarak belgeleri verildi. Tören, davetlilere verilen ikramla sona erdi. 

Bu haber 798 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...