Hayvan Barınağında doğallık esas amaç

24 Mayıs 2017 17:59

Isparta Belediyesi eski Burdur Yolu üzerinde hayvan barınağı kurma çalışmalarını sürdürüyor. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 49 dönümlük ormanlık alan içerisinde yapım çalışmaları devam eden hayvan barınağında incelemelerde bulundu.

Hayvan barınağı projesinde tamamen doğallığın ön planda tutulduğunu söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu alanımızın tamamen doğallık harikası olmasını istiyorum ve bu yöndeki çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Hayvanların doğayı sevdiğini ve bundan dolayı da yapımı devam eden hayvan barınağının betonlaşmadan uzak tuttuklarını belirten Başkan Günaydın, kedi ve köpekler için yapılan normal barınma alanlarının yanı sıra açık alanlarda da yuvalar oluşturulduğunu kaydetti. Hayvan barınağının bir şehir görüntüsü halinde olmasını istediklerini, bunu yaparken de doğallıktan ödün vermemeye çalıştıklarını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Binalarımızın dış cephelerini yeşile boyadık. Yine binalarımızın dış cephelerinde Isparta’mızın köfke taşından kullandık ve pergolalar oluşturduk. Böylece yapının doğa ile bütünlüğünü sağladık. Mimaride de doğallıktan yana çalışmalar gerçekleştirdik. Estetiği ön planda tuttuk. Burası hayvan barınağının yanı sıra bir ziyaretgâh yeri olacak. Burada en çok düşündüklerimiz arasında da çocuklarımız yer alıyor. Çocuklarımız için oyun alanları, masal evi gibi çok sayıda sosyal aktivite alanları düzenlenmesinde bulunuyoruz. Projemiz en ince hattına kadar düşünülmüştür” şeklinde konuştu.

İtilen, taşlanan, şiddet gören ve dolayısıyla sorunlu hale gelen hayvanların barınakta rehabilitesinin de yapılacağını kaydeden Başkan Günaydın, “Hayvanlarımızda insanlar kadar hassas ve duygusaldır. Burası hayvan barınağı olarak görülecek yer olmayacak, geniş bir çalışma sonucunda burayı büyük bir aktivite alanı haline de getirmiş oluyoruz. Isparta’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” görüşlerinde bulundu.

İçerisinde kedi ve köpek evlerinin bulunduğu hayvan barınağında, kedi ve köpekler için ayrı ayrı hastane, kısırlaştırma merkezleri, ameliyathane, anne ve yavruların aynı yerde kalabilecekleri yuvalar, normal yuvalar ve karantina bölgeleri yer alıyor. Köpekler için ayrıca ormanlık alan içerisinde doğal barınaklarda bulunacak. Bakımı tamamlanan hayvanlar doğal oltamda yaşayacak. Bunun yanı sıra hayvan barınağına gelecek olan çocuklar için masal odaları, eğlence yerleri ile yetişkinler için dinlenme alanları da oluşturuluyor. Hayvan barınağında bir yandan inşaat çalışmaları devam ederken, diğer taraftan da çevre düzenlemesi gerçekleştiriliyor.

 

Bu haber 856 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...