“29 Metrelik Saat Kulesi ve Heykeller Isparta’nın simgesi olacak”

24 Mayıs 2017 18:02

Isparta Belediyesi tarafından IYAŞ AVM altında bulunan parkın yenileme çalışmaları devam ediyor. Bu park ile hemen caddenin karşısında bulunan yeşil alanda da park yapım çalışmaları sürüyor. Her iki parkta da yeşillendirme çalışmaları gerçekleştirilirken, parklarda çeşitli objelerde yerlerini almaya başladı. Özel dekoratif aydınlatmalar, güller ile bezenen parkın yapım çalışmalarını inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, “Şehrimizin en önemli parkları arasında yer alacak her iki parkımızın da yapım çalışmalarını bitirmek üzereyiz” dedi.

IYAŞ AVM altında bulunan parkta incelemelerde bulunan ve inşası devam eden saat kulesinin yapım çalışmalarını takip eden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, caddenin karşısında bulunan Modernevler Parkının güllerle donatıldığını söyledi. Parklara sanat değeri yüksek mermerden işlenmiş heykellerin konulduğunu ve bunların Isparta’ya anlam ve kültür katacağını belirten Başkan Günaydın, yine IYAŞ AVM altındaki parkta da yüksekliği 29 metre olan saat kulesinin de yapım çalışmalarının devam ettiğini aktardı. Saat kulesi ile ilgili çalışmalara iki yıldan buyana hem ahşap hem de köfke olarak devam edildiğini kaydeden Başkan Günaydın, saat kulesinin altının Isparta’ya has köfke taşından yapıldığını ve üzerinde gül işlemelerinin yer alacağını belirtti. Saat kulesinin üst bölümünün de Ahşap Sanat Merkezi tarafından çalışılan ahşap üzerine gül motifleriyle bezeneceğini dile getiren Günaydın, yine saat kulesinin en üst bölümünde de Isparta’nın kahramanlığını simgeleyen objelere yer verileceğini anlattı. Saat kulesinin ahşap bölümünde ahşap boyamanın da yer aldığını ve kaybolan bu kültürün de saat kulesinde değerlendirildiğini ifade eden Günaydın, “Yine barış ve güzelliği temsil eden güvercinler de bu kulede yer alacak. Özel aydınlatmalar yapılacak. Isparta’mızı temsil edecek” dedi.

Saat kulesinin ahşap çalışmalarının 7 seneden buyana çalışmalar yapan ve bünyesinde 32 usta yetiştiren belediyenin Ahşap Sanat Merkezinde yapıldığını anımsatan Başkan Günaydın, bu merkezde yapılan çalışmalardan Etnografya Müzesi ile Gökkubbe Fuar Merkezindeki kapıların da yer aldığını belirtti. Günaydın, “Saat kulemizin köfke bölümü de nakış nakış Isparta gülü ile işlenecek. Amacımız Isparta’mızı temsil eden eserler ortaya çıkarmak. Isparta’mızda bir, iki seneye kadar çok sayıda şehrimizi temsil edecek sanat eserleri olacak. Isparta’mıza simge, tarihi özellik katacak olan bu eserlerin ve çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 894 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...