“Eğitim ve öğretimde başarıyı artırmak için okulları yakından takip ediyorum”

25 Mayıs 2017 16:31

Milli Eğitim İl Müdürü Şahan Çöker, kırsaldaki okulların şehir merkezindekilere göre daha kısıtlı imkanlarla eğitim – öğretim yaptıklarını belirterek; “Köy Okulları benim için pozitif ayrımcılığa sahiptir. Bu okullarımızın eğitim şartlarını iyileştireceğiz” dedi.

Şuana kadar 6 ilçeyi ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, ilçe ziyaretlerinin arasına köy okulu ziyaretlerini de sığdırıyor. Müdür Çöker, bu doğrultuda geçtiğimiz gün Isparta Şehir Merkezine en yakın köy olan Yazısöğüt Köyü İlkokulunu ziyaret etti.

Yazısöğüt Köyü İlkokulu’nun Müdür Yetkili Öğretmeni Hacer Dengiz ve öğrenciler tarafından karşılanan İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, 17 öğrencisi bulunan ve karma eğitim yapan okulun tek sınıfına girerek öğrencilerle sohbet edip, onların dertlerini dinledi. Öğrencilerin hepsiyle birebir ilgilenen Müdür Çöker’in ‘Ne ihtiyacınız var?’ sorusuna öğrencilerin ‘Hiçbir sorunumuz yok’ cevabı vermesi Çöker’i şaşırttı. Öğrencileri ziyaretinin ardından Okulun tek Öğretmeni olan Hacer Dengiz’den okulla ilgili bilgiler alan İl Milli Eğitim Müdürü Çöker, daha sonra okuldan ayrıldı.

ÇÖKER; “ISPARTA’YI VE

OKULLARI TANIMAYA ÇALIŞIYORUM”

Söz konusu ziyaretle ilgili olarak görüşlerini açıklayan Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker; “Bilindiği gibi ben Isparta’ya yeni geldim. Yaklaşık 2,5 aydır Isparta’da görev yapıyorum. Bu süre içinde müdürlük görevlerimin yanında şehri tanımaya, şehir merkezinin yanı sıra ilçe, kasaba ve köy okullarımızı tanımaya çalışıyorum. Bu doğrultuda, fırsat buldukça ilçe, kasaba ve köylerimize giderek oralardaki okullarımızı ziyaret ediyorum. Bugün de merkeze bağlı bir köy olan Yazısöğüt Köyü İlkokulunu ziyaret etmiş bulunmaktayım” dedi.

“BİZİM İÇİN UZAK OKUL YOKTUR”

Özellikle Köy Okullarının kendi nezdinde büyük bir yeri olduğunu ve bu okulların pozitif ayrımcılığa sahip olduğunu vurgulayan İl Müdürü Çöker; “Gittiğim tüm okullarda öğrencilerle mümkün olduğu kadar yakından ilgilenerek onların sorunlarını dinliyorum. Okulun yetkilileriyle görüşüp sorun ve çözüm önerilerini masaya yatırıp hep birlikte tartışıp konuşuyoruz. Ben her zaman ‘Bizim için uzak okul yoktur’ şiarıyla hareket eden birisiyim. Çünkü, şehrimizin hangi ilçesinde, hangi kasabasında veya hangi köyünde olursa olsun benim için uzak okul diye bir şey yoktur. Isparta il sınırları içindeki tüm okullar benim için aynı uzaklıktadır. Onun içindir ki, özellikle kırsalda bulunan okulları tek tek ziyaret ediyorum. Tabi bu ziyaretlerimde aynı zamanda denetimlerde de bulunuyorum. Okulların faaliyetlerine sorunsuz şekilde devam etmesi için imkanları dahilinde her türlü ihtiyaçları gidermeye çalışıyorum.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN

DAHA İYİ EĞİTİM ALMASI İÇİNDİR”

Bu ziyaretler bana okulların sorun ve sıkıntılarını yerinde görmemi ve tespit etmemi sağlıyor. Tabi bu ziyaretlerimi tamamlayıp okullarımızın sorunlarını tespit ettikten sonra asıl icraatı yani bu sıkıntıların giderilmesine diğer bir deyişle yatırım safhasına geçeceğiz. Neticede eğitim ve öğretimde başarıyı arttırmak için okulları yakından takip ediyorum. Zira, eğitimde aksayan yönleri gidermek bizim öncelikli işimizdir. Bugüne kadar yaptığım ziyaretler ve bugün yaptığım bu ziyaret sadece fiziki inceleme ziyaretleri olmadı. Aynı zamanda öğretmen arkadaşlarımızla görüşüp sorunları hakkında bilgiler aldık. Okulları dolaşıp eksiklikleri yerinde görmeye çalışarak fikir alışverişinde bulunuyoruz. Gelişimden ve değişimden haberdar olursak, çocuklarımızı geleceğe daha hazır vaziyette yetiştirmiş oluruz. İmkanlar dahilinde tüm sorunları çözmeye çalışıyoruz ve çalışacağız” dedi.

 

 

Bu haber 716 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...