Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Sağlık Ordusuna Yeni Neferler Kazandırdı

27 Mayıs 2017 11:06

Eğirdir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı mezuniyet töreni Kervansaray Düğün ve Toplantı salonunda yapıldı.

Bu yıl Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Acil Tıp Teknisyenliği Bölümünden 30 öğrenci, Hemşirelik Bölümünden 34 öğrenci olmak üzere toplam 64 öğrenci sağlık ordusuna kazandırıldı.

Mezuniyet töreni öğrencilerin platformda yerini almalarından sonra devletimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşımızın söylenilmesi ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç yaptı. Okul Müdürü Hüseyin Hüsrev Büyükdoğaç yaptığı konuşmada okulun sadece Eğirdir ilçesinde değil Isparta’daki tüm meslek liselerinin YGS’de önüne geçtiğini ve yaklaşık  3.5 milyon kişinin katıldığı KPSS’de ilk 400’de 4 öğrencilerinin olduğunu vurguladı. Büyükdoğaç, asıl başarının sadece maddi anlamda değil manevi anlamda da yapılması için ellerinden geleni yaptıklarını, en güzel hazinenin sağlık, en büyük servetin doğruluk ve en büyük sevginin vatan sevgisi olduğunu öğrencilerine sürekli hatırlattıklarını belirtti.

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin mezuniyet töreni öncesi Okul Aile Birliği Başkanı Ömür Kulaksız’a ve Başkan yardımcısı Tahsin Kaya’ya okul tarafından hazırlanan plaketi İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Karakaya  takdim etti.

20 yıldan fazla süredir Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen İsmail Erdoğan’a da bir plaket verildi. Erdoğan’ın plaketini Şube Müdürü Abdürrahim Tan takdim etti.

Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde mezun olmaya hak kazanan ve Okul birincisi olan Şerife Çetin, bayrağı üçüncü sınıf öğrencisi  Emine Gökçebay’a, Okulun flamasını  da Bölüm Birincisi Hasibe İlkay Kılınç, üçüncü sınıf öğrencisi Teslime Türkmen’e teslim etti.

Daha sonra 2016-2017 eğitim öğretim yılında okulu birincilikle bitiren hemşirelik bölümü öğrencisi Şerife Çetin öğretmenlerine, arkadaşlarına ve ailesine hitaben bir teşekkür konuşması yaptı.

Okul Birincisi Şerife Çetin ve Bölüm Birincisi Hasibe İlkay Kılınç’a ödülleri verildi ve yaş kütüğüne birlikte isimlerini çaktılar.

Mezuniyet töreni Acil Tıp Teknisyenliği Bölümü öğrencilerine ve Hemşirelik Bölümü öğrencilerine okul öğretmenleri tarafından mezuniyet belgelerinin verilmesi ve meslek yemininin yapılmasının ardından sona erdi.

 

Bu haber 1084 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...