“Dr. Sadık Yağcı Pediatri Eğitim Sempozyumu” yapıldı

27 Mayıs 2017 11:14

Süleyman Demirel Üniversitesi Pediatri Bölümü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünün destekleri ile Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı’nın önderliğinde sempozyumun organizasyonunu Dr. Aysel DEMİRCİ üstlendi. Bu yıl 14.sü düzenlenen “Dr. Sadık Yağcı Pediatri Eğitim Sempozyumu” 23-24 Mayıs 2017 tarihlerinde Barida Otel konferans salonunda gerçekleştirildi.

 Çocuk sağlığının gündeme alındığı sempozyum da Açılış konuşmasını Isparta Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Nazif AYDIN yaptı. İki gün sürecek olan sempozyum da Aile Hekimleri, Sağlık Çalışanları ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyeleri, intörn doktorları, hemşireleri ile birlikte Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri katıldılar.

 Dr. Sadık Yağcı’nın oğlu Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, yıllarca Isparta’ya hizmet vermiş olan Dr. Sadık Yağcı’nın vefatından sonra düzenlenen eğitim seminerleriyle Ülkemizdeki tüm illerimize, özellikle Isparta’ya hizmet vermeye devam ettiğini söyledi.

 Açılış konuşmalarının ardından sempozyum oturumlarına geçildi. İlk oturumda sonra Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı “Laktoz İntoleransı ve Besin alerjisi” , “Sağlıklı yaşamın doğal kurgusu ve süt çocukluğunda yaşanabilecek Sindirim Sistemi Sorunları”  konulu konuşmasını yaptı.

 Sempozyum oturumlarında Prof.Dr. Hasan ÇETİN  “Güncel Aşılama, Aşılanmamış Çocuk”, Enfeksiyon uzmanı Prof.Dr. Güldane KOTUROĞLU “Çocuklarda yeniden hortlayan enfeksiyonlar” Doç.Dr.Gonca Sandal “Yenidoğanda Taramalar” ve Prof.Dr. Özgür PİNGON “Oyun Parkından Yoğun Bakıma Giden Süreç” konulu konuşmasını yaptı.

 

 

 

 

Bu haber 1045 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...