Ödüller sahiplerini buldu

4 Ocak 2013 19:27

Lisansüstü öğrencilerini bilimsel araştırma sürecinde sürekli geliştirme ve iyileştirme, verimliliği artırma, rekabet ortamı oluşturma, araştırmalarını ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtma gibi kalite hedeflerine yöneltmek amacıyla Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’nün 2011 yılında başlattığı yılın “En İyi Doktora Tezi” ve “En iyi Yüksek Lisans Tezi” 2011 yılı ödülleri sahiplerini buldu.

Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalı öğrencisi Gökhan Özdamar “Reel Döviz Kurları Ekseninde ihracatı Etkileyen Faktörler ve Rekabet: Türkiye Otomotiv Sanayisi Üzerine Bir İnceleme” adlı, Doç. Dr. Mesut Albeni danışmanlığında yürütülen teziyle 2011 Yılı En İyi Doktora Tezi;

Kamu Hukuku Anabilim Dalı öğrencisi Hatice Mesci de “Yüksek Öğretim Kurumları ve Üst Kuruluşlarında Çalışan Kamu Görevlilerinin Yargılanmaları Öncesi Soruşturmaları” adlı, Yrd. Doç. Dr. Vahdettin Aydın danışmanlığında yürütülen teziyle 2011 Yılı En İyi Yüksek Lisans Tezi ödülüne layık görüldü.

Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Süleyman Seydi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ödüllerin her yıl verilmeye devam edileceğini ve Şubat ayı içinde de 2012 Yılı En İyi Tez Ödülü başvurularının alınacağını belirtti. Özellikle toplumun sorunlarını daha karmaşık hale getiren, medeniyetimize ait temel dinamiklerini değersizleştirme ve etkisizleştirme ile kendine yabancılaştırarak tahakküm kurma ve geliştirme gayretlerinin bir ürünü olan oryantalist yaklaşımların nüfuz ettiği bölgemiz sorunlarına kendi bakış açımızla yaklaşarak bir gelecek inşa etme iddiasında olan tezlerin ortaya konulmasını ülkemizin dünya ölçeğinde hak ettiği yeri alması adına önemsediklerini dile getiren Prof.Dr. Seydi aynı şekilde yerelin sorunlarına eğilen tezlere de özel teşvik verildiğini belirtti.

 

Bu haber 772 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...