Minik haltercilerden büyük zafer

30 Mayıs 2017 15:59

Halter branşında yüz güldüren başarılar devam ediyor. Minikler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda mücadele eden 2 sporcumuz Türkiye Şampiyonu oldu.

Ispartalı minik haltercilerimiz Fatmagül Çevik ve Hasan Akbulut, Ankara’daki Minikler Türkiye Halter Şampiyonası’nda kategorilerinde Türkiye birincisi oldular.

Türkiye Halter Federasyonu’nun 2017 yılı faaliyet programında yer alan Minikler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası 26-27 Mayıs tarihlerinde Ankara Kahramankazan Belediye Spor Salonu’nda yapıldı.

Şampiyonaya 25 ilden 80 erkek ve 33 bayan olmak üzere toplam 113 sporcu katıldı. Şampiyonada miniklerimiz erkeklerde 40-47-56-62-+62 Kg ve Bayanlar 35-40-45-50 +50 Kg olmak üzere 10 kategoride yarıştı.

Şampiyonada ilimizi temsil eden Bölgespor Kulübü sporcuları önemli başarıya imza attılar. Podyumu çıkan sporcularımızdan Fatmagül Çevik, +50 kilo sikletinde 40 kilo koparma ve 50 kilo silkme toplamda 90 kiloyla Türkiye şampiyonu oldu.

Erkekler kategorisinde podyumu çıkan diğer sporcumuz Hasan Akbulut 50 kg sıkletinde 53 kilo koparma 62 kilo silkme toplamda 115 kilo kaldırarak Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, “Büyük bir başarıya imza atan sporcularımızı ve antrenörümüzü göstermiş oldukları azim ve başarıdan dolayı kutluyorum. Halter branşında son dönemde ciddi başarılara imza atıyoruz. Bunun bir örneğini de Minikler Ferdi Türkiye Halter Şampiyonası’nda gördük, sporcularımız ilimize yakışan bir performans sergileyerek, Türkiye şampiyonluğu ile bizleri gururlandırdılar. Sporcularımızı ve antrenörümüz Hüseyin Şensoy’u güzel bir başarıya imza attıkları için tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

 

Bu haber 808 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...