“Fiyat politikası esnaf odalarına bırakılmalı”

30 Mayıs 2017 16:03

Temel gıda maddesi ekmeğin fiyatı artık tek merkezden belirlenecek. Ekmek fiyatları için yeni bir model üzerinde çalışıldığını ilk olarak Maliye Bakanı Naci Ağbal açıkladı. Buna göre, ekmek fiyatına merkezi bir komisyon karar verecek.

Fiyat politikasının illerde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğine bırakılması gerektiğine dikkat çeken Isparta Lokantacılar, Fırıncılar ve Kasaplar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, tepki gösterdi.

Erdeğer, “Bir ailede 4 tane ekmek yeseler ola ki ekmeğe zam yaptık. Ekmek 1 Tl’den 1,25 çıktı günlük aileye 1 lira zararı olacak ve 30 günde 30 lira demek ve 1 yılda 365 tl zarar edecek aile ve una, nohuta ve benzeri girdilere baksın ve hükümet ekmekle değil de başka şeylerle uğraşsın diye düşünüyorum ekmek zaten fırıncı meslektaşlarımız bu Türkiye genelinde böyle ekmek alamayan herkese gerçekten bütçesi yetmeyene Ispartalı fırıncılarımızın hepsi ekmek veriyor.

Özellikle kendi fırınımda bile mahalle muhtarı aradığı zaman bu kişi yoksuldur diye ben ve diğer fırıncı arkadaşlarım ekmeği bedelsiz veriyoruz.

Bu işi esnaf odalarına bırakılmalı ve zaten illerde esnaf odaları illerin bütçesine masrafına her şeyine göre ayarlayıp yapıyor. Ve bana kalırsa bunu esnaf odasından sen alır da bakanlığa verirsen bu bir facia olur, ben yasalarımıza bakıyorum yamalı bohça gibi yasalarımız hükümet neden uğraşsın ekmek işiyle hükümetin yapması gereken daha büyük şeyler var biz yerli otomobilimizi yapalım, silah sanayimizi güçlendirelim hükümetimizin böyle şeylerle uğraşması gerektiğini düşünüyorum. Şu anda Isparta’da ev ekmeğinin fiyatı 2 liradan, küçük ekmek olarak bilinen beyaz ekmek ise 1 liradan satılıyor.

Bu haber 751 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...