Önümüzdeki yıl hedef; 250 km asfalt

4 Ocak 2013 19:29

Isparta Belediyesi Isparta cadde ve sokaklarında başlatmış olduğu kalıcı ve dayanıklı asfalt kaplama çalışmalarının bu yılkı sezonunu tamamlamış ve hedefine ulaşmıştı. Önümüzdeki yıl hedef olarak 250 km’yi hedef alan belediye bunun alt yapısını tamamlamak için çalışmalarına başladı. Asfalt kaplama’da kullanılan mucur ve taşları kış sezonu boyunca hazırlamak için şimdiden kolları sıvadı. Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da  Sav Beldesi civarında bulunan taşocağında incelemelerde bulundu.

Ağır tonajlı damperli araçlar ile taşlar kırma ünitelerine giderek burada kırımı sağlanıyor ve asfalt şantiyesinde depolama işlemleri yapılıyor. 10 kamyon ve iki kepçe ile yapılan bu çalışma kış mevsimi sonuna kadar hatta gelecek sezon asfalt kaplama süresince devam edecek.

Günaydın yaptığı açıklamasında, “Bugün yeni almış olduğumuz çalışma ve yükleme kapasitesi büyük olan damperli kamyonlarımızın çalışmalarını görmektesiniz. 10 damperli ve 5 taş yükleyici araçlarımız ile çalışmalarımızı başlatmış bulunmaktayız. Bildiğimiz gibi bu araçlarımız son sistemle donatılmış araçlarımızdır. Yani işlem hacmi olarak da ciddi anlamda büyük bir eksikliğimizi gideren araçlarımızdır. Bu araçlarımız bugünden itibaren gelecek asfalt kaplama sezonuna hammadde üretmek için çalışmaktadırlar. Biliyorsunuz ki önümüzdeki yıl hedefimizi asfalt kaplamada250 kmolarak belirledik. Bu belirlediğimiz hedefe araçlarımızın kapasitesinin yetip yetmediğini de burada kontrol ediyorum. Sezon başlamadan önce birkaç araç eksiğimiz bulunmaktadır. Bunları da kış sezonu içerisinde satın alarak sezonu açacağız. Böylece hedefimize ulaşmış olacağız. Personelimizde kalıcı ve dayanıklı asfalt dökme konusunda baya uzmanlaştı. Suyun derede aktığı gibi önümüzdeki yıl seri bir şekilde bu çalışmalarımızı sürdürmüş olacağız” dedi.

 

 

Bu haber 746 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...