Umre yolcuları uğurlandı

31 Mayıs 2017 17:37

Isparta’da Ramazan ayını kutsal topraklarda geçirmek isteyen 76 vatandaş, umre için dualarla yola çıktı.

Terminal Camii önündeki avluda gerçekleştirilen iki ayrı uğurlama törenine Müftülük yetkilileri, Umre’ye gidecek olan vatandaşlar ve aileleri katıldı. Tören sonunda 76 Umreci, sevdikleriyle vedalaşarak yola çıktı. Otobüslere binen umreciler, dualar ve ilahiler eşliğinde kutsal topraklara uğurlandı.

Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, Ramazan Umresi için 76 kişinin Antalya Havalimanından kutsal topraklara gideceğini belirtti. Yıldız; “Kasım ayında başlayan umre turları Ramazan ayı itibariyle birlikte sona erecek. Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımız Umre organizasyonuyla Müftülük kanalıyla 882 kişi umre ibadetini yerine getirmiştir. Kutsal topraklara gidip dönmüşlerdir.

Ramazan Umresi için 76 kişi kayıt yaptırdı. Ramazan ayına özel olarak düzenlenen 14, 20 ve 30 günlük umre turları yapılıyor. Müftülük kanalıyla 76 vatandaşımız kayıtlarını yaptırdılar. Seminerleri tamamlandı. İlk kafile 26 Mayıs tarihinde yani geçtiğimiz Cuma günü itibariyle kutsal topraklara gitti. Bu Umre kafilemiz 28 – 29 Haziran tarihleri arasında ise döneceklerdir.

İl Müftü Yardımcısı Yasin Yıldız, bu yıl ilk defa Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından üniversite öğrencileri için de umre programı yapıldığını ve Ramazan ayı öğrenci turlarının 6 veya 7 günlük olduğunu sözlerine ekledi. 

Bu haber 729 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...