Geleneksel Çocuk Oyunları sona erdi

31 Mayıs 2017 17:39

Isparta’da ilkokul öğrencilerinin ardından ortaokul öğrencileri hem spora, hem de eğlenceye doydu.

İlkokul Fiziksel Etkinlik (İFET) Oyunlarının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Geleneksel Çocuk Oyunları düzenlendi.

Okul spor faaliyetleri arasında yer alan Geleneksel Çocuk Oyunları, 29 - 30 Mayıs 2017 tarihleri arasında Atatürk Stadyumunda gerçekleştirildi. Etkinlikler çerçevesinde 5. ve 6. sınıflar 'Yakan Top' oyunu oynadı.

Yarışmalar renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenciler, yarışmalarda hem spor yaptı, hem de eğlenceli dakikalar geçirdi.

2gün süren Geleneksel Çocuk Oyunları sonunda dereceye giren okullara Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başarı belgesi takdim edildi.

Geleneksel Çocuk Oyunlarında dereceye giren okullar şöyle :

YAKAN TOP OYUNU

1. Kuleönü Ortaokulu

2. Fatih Ortaokulu

3. Sarıidris Ortaokulu

Çocuk Şenliklerinin sona ermesinin ardından açıklamada bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Gevrek, etkinlikte yarışan tüm öğrencilere, öğretmenlere ve antrenörlere teşekkür etti.

Çocukların yarışmalar boyunca büyük bir keyifle yarıştıklarını söyleyen İl Müdürü Gevrek, yapılan etkinliğin bir yıl boyunca derslerine çalışan öğrencilerin yaşadıkları stresi atmaları açısından iyi bir çalışma olduğunu söyledi. İl Müdürü Gevrek, bu tür etkinliklerle çocukların geleneksel oyunları öğrenerek kültürel mirasa sahip çıkmalarını açısında da önemli olduğuna vurgu yaptı.

 

 

 

Bu haber 1060 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...