Çin’li Heyet Kiraz Bahçelerini gezdi

31 Mayıs 2017 17:44

Türkiye Cumhuriyeti Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Kontrol, Denetim ve Karantina Genel İdaresi arasında Türk kirazlarının Çin'e ihraç edilmesine yönelik bitki sağlığı gereklilikleri protokolü imzalandı.

Bu bağlamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İL Müdürlüğü’nden yapılan duyuru şöyle: “imzalanan bu Protokol Hükümleri gereği, Çin Halk Cumhuriyetine ihraç edilecek kirazlara yönelik olarak soğuk hava depolarında soğuk işlem uygulama ve işletme prosedürleri talimatı gereği, ülkemiz paketleme ve soğuk işlem uygulama tesislerini mahallinde incelemek, protokol şartlarını karşılayıp karşılamadığını kontrol etmek ve onaylamak üzere, Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Denetimi, Kontrol ve Genel İdaresi yetkililerinden oluşan 2 kişilik teknik heyet İlimiz Eğirdir İlçesi Serpil Köyü Ana Meyve Tarım Tic. Ltd. Şti.'ne ziyaretlerini gerçekleştirmişlerdir.

Çin Halk Cumhuriyetinden gelen teknik heyete, İlimizi ziyaretleri sırasında Bakanlığımız Bitki ve Bitkisel Ürünler Sınır Kontrol Daire Başkanlığından Yüksek Mühendis Serkan Soykan, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği yetkilileri, Uzman Sadık Ertuğrul, İhracatcılar Birliğinden Sever Güzel Mansur ile Isparta İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü uzman personeli eşlik etmişlerdir.

Gelen heyet 2017 yılı kiraz ihracat sezonunda, Çin Halk Cumhuriyetine kiraz ihracatının fiili olarak başlatılmasına dair Türkiye'de Çanakkale, Manisa, Afyonkarahisar, Isparta, Denizli ve Antalya illerimizde belirlenmiş, kiraz bahçeleri ile paketleme ve soğuk hava tesislerini incelemektedirler.

Yapılan incelemeler sonucunda, heyetin ülkelerine döndüğünde verecekleri inceleme raporunun uygun bulunması durumunda bu yıl Çin Halk Cumhuriyetine kiraz ihracatının başlayacağı beklenilmektedir.

 

 

Bu haber 862 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...