“ISPARTA OLARAK ÇOK ŞANSLIYIZ”

31 Mayıs 2017 17:45

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, gül hasadının başlamasıyla birlikte şehre gelen yurt içi ve yurt dışı televizyon kanallarına, gül başta olmak üzere kentin değerleri ile ilgili olarak röportajlar veriyor. Gülbirlik’in ev sahipliğinde gerçekleşen, bu kapsamda şehre gelen ve gül ile ilgili olarak tanıtım filmi çeken iki Çin televizyon kanalına röportaj veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta gülünün, Bulgaristan başta olmak üzere diğer ülkelerde çıkarılan güle göre çok daha kaliteli olduğunu söylerken, bunun başlıca nedenlerinden birisinin de hem iklim, hem de gül işleme tekniğinden kaynaklandığını söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çin Hunan TV ve Gargan TV’ye röportaj verdi. Gülbirlik’in ev sahipliğinde gerçekleşen ve 20 kişilik ekiple birlikte Isparta’ya gelen ve gülün gelişimi ile ilgili görüntüler alan Çin kanalları mensuplarını Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı konuk etti.

  Hunan TV’den Yu Chen ve Gargan TV’den Donna’nın sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın güller ve göller memleketi olduğunu söyledi. Günaydın, Isparta’ya gelen bir ziyaretçinin mutlaka bu iki değeri görmesi gerektiğine işaret ederken, Çin halkının tarihi ve kültüre çok değer verdiğini anımsattı. Bu yönden de Isparta’nın çok zengin bir tarih ve kültüre sahip olduğunu aktaran Günaydın, dünyada en eski tarihi yerlerden birisinin Isparta Yalvaç Pisidia Antiocheia olduğuna vurgu yaptı.

Isparta’nın zirai değerlerinden de bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gülün de şehir için ayrı bir yerinin olduğunu ve ekonomik olarak ciddi katkılar sunduğunu aktardı. Gülün hem iklim hem de işleme açısından Isparta’da Bulgaristan’dan çok daha iyi olduğunu belirten Günaydın, “Bulgaristan’dan daha güzel bir iklime sahip olmamızdan dolayı Isparta olarak çok şanslıyız” dedi.

Gülün tarihçesi ile ilgili de bilgiler de veren Başkan Günaydın, gülün bugünlere gelmesinde Gülbirlik’in önemli bir birlik olduğundan bahsetti. Gülbirlik’in gülün öncüsü olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bugüne kadar bu kurumda yöneticilik yapan ve çalışan herkesi tebrik ediyorum. Gülbirlik’i her yönüyle destekliyorum. Isparta’mızda önümüzdeki süreçte çok daha güzel gelişmeler olacaktır” şeklinde konuştu. Rosense’nin de lokomotif bir kuruluş olduğunu anlatan Başkan Günaydın, üretilen kozmetik ürünlerin hiçbirinde kimyasalın bulunmadığını tamamen doğal olduğunu kaydetti. Gülün ve gül ürünlerinin insanlığa sıhhat ve güzellik verdiğini, psikolojik olarak rahatlık sunduğunu anlatan Başkan Günaydın, gül ve kozmetik ürünlerin çok daha iyi noktalara gelmesi için her geçen gün AR-GE çalışmalarının artarak devam ettiğini kaydetti.

Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik’te, Isparta’nın, Türkiye ve dünyanın önemli bir gül üretim merkezi olduğundan bahsederken, “Böylesine bir değeri dünyayla paylaşmaktan dolayı mutluyuz” dedi. Gülün Isparta’ya 1870’li yıllarda tamamen sanayi tipi üretim, işleme ve satışı yapılan bir ürün haline geldiğinden bahseden Genel Müdür Çelik, “Gül Isparta’nın ismini dünyaya tanıtmıştır” dedi. Gülbirlik’in 1954 yılında kurulduğunu ve Isparta’da 12-15 bin arasında ailenin gülcülük ile iştigal ettiğini dile getiren Çelik, “Isparta’da hemen her aile bununla ilgili ve alakalı. Gül sevgi, doğallık, güzellik, sağlık, sıhhat demek. Çin ile önemli ticari ilişkimiz var. İnsan sağlığına yan etkisi olmayan ürünler üretiyoruz” görüşlerinde bulundu.

 

Bu haber 785 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...