El Sanatları ve Ahşap Sanat Merkezi Ürünleri satışı için mağaza açıyor

31 Mayıs 2017 17:46

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından 7 yıl önce kurulan Ahşap Sanat Merkezi ile yine 3 yıldan buyana ciddi el işi çalışmalarına imza atan ISMEK El Sanatları Biriminin hazırladığı ürünler açılacak mağaza ile satışa sunuluyor. Mimar Sinan Caddesinde açılışa hazırlanan mağazada ISMEK ve Ahşap Sanat Merkezince üretilen ürünler Gül Isparta markası ile satışa sunulurken, Başkan Günaydın, satış mağazalarının devamının büyükşehirlerde geleceğini söyledi. Günaydın, “Belediyemizin kendisinin ürettiği ve yine markasını Gül Isparta olarak belirlediği ürünleri satışa sunuyoruz. 7 yıl önce ortaya koyduğumuz vizyon ve marka bugün bir değer olarak ortaya çıkmıştır” dedi.

Isparta Belediyesi bünyesindeki ISMEK El Sanatları Birimi ile Ahşap Sanat Merkezinde hem kaybolan el sanatlarını günümüze kazandırıyor, hem de kazandırdığı ürünleri toplumun kullanımına sunuyor. Bu kapsamda ISMEK El Sanatları Biriminde özellikle son üç yıldan bu yana ipek kumaş üzerine, ipek iplikle işlenen birbirinden değerli ürünler, tekstil ürünleri Mimar Sinan Caddesinde açılacak olan satış mağazasında hem beğeniye, hem de satışa sunulmaya hazırlanıyor. ISMEK biriminin yanı sıra yine 7 yıl önce Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından kurulan ve bugün 32 ustaya ulaşan Ahşap Sanat Merkezinde üretilen ahşap ürünlerde satışa hazırlanıyor. Bugüne kadar özellikle Isparta’nın değeri gülü, ahşaba işleyen ve bununla onlarca çeşit ürün oluşturan Isparta Belediyesi yine ünlü ressamlara ait tabloları da üç boyutlu hale getirmişti.

Bu birbirinden değerli eserlerin artık Mimar Sinan Caddesinde belediyenin Gelir Müdürlüğü yanında bulunan dükkanda açılacak mağaza ile vatandaşların hem beğenisine, hem de satışına sunulacağını kaydeden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, gelinen son nokta ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “ISMEK el işleri sanatı ile ilgili olarak 3 seneden bu yana yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Burada uç noktaya ulaşan önemli özel işlemelerimiz var. Bununla birlikte 7 sene önce kurmuş olduğumuz Ahşap Sanat Merkezimiz var. Burada da yine önemli ahşap sanat eserleri üretiliyor. Bu eserleri belediyenin oluşturduğu marka ile satışa sunmaya hazırlanıyoruz. Satış mağazamızın dekorasyon çalışmaları başladı. Belediyemiz marka seviyesine ulaştırdığı ISMEK ve Ahşap Sanat Merkezimizde üretimi gerçekleşen el işlerini bu mağazamızda satışa sunacak.

Belediyemiz bu çalışmalarla çok farklı bir noktaya ulaşacak. Yine bu ürünlerimizi başta İstanbul olmak üzere önemli illerin önemli caddelerinde açacağımız mağazalarla satışa sunacağız. Böylece hem ürünlerin satışı gerçekleştirilecek, hem de Isparta’mızın tanıtımı yapılacak. Belediye olarak buna ulaştık. 7 sene önce bu hedefi belirlemiştik. En ince ayrıntısına kadar çalışarak şu anda bu aşamaya ulaştık. Büyük bir mağaza açıyoruz. Böyle bir çalışmanın yapıldığı ve satışa sunulduğu başka belediyelere ait böyle bir mağaza bulunmuyor.  Bu işlere başlarken marka ismini ortaya atmıştık. Ahşap Sanat Merkezimizi ilk kurduğumuz zaman vizyonumuzu ve marka ismimizi ortaya koymuştuk. Isparta halkımız bu çalışmaları bu güzellikleri görsün. İlk defa memleketim olan Isparta’da bunların satışı yapılsın dedik. Daha sonra ikinci mağazamızı hemen açacağız ve ardını da büyükşehirlerde açacağımız mağazalarımız izleyecek. Şimdiden bu çalışmalarımız hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

Bu haber 963 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...