Tapu ve Kadastro 170 yaşında

1 Haziran 2017 16:42

Tapu ve Kadastro teşkilatı 170’nci Kuruluş yıldönümünü kutluyor. Kutlamalar kapsamında Kadastro Müdürü Ali Soydan beraberindeki heyet ile Vali Yardımcısı İsmail Akman’ı makamında ziyaret etti.

Kadastro Müdürü Ali Soydan, günün anlam ve önemini belirten açıklamasında ise; “İki asra yakın bir zamandan bu yana vatandaşlarımızın güveninin teminatı olan Tapu ve Kadastro teşkilatı merkez ve taşrada 17752 personel, 22 Bölge Müdürlüğü, 970 Tapu Müdürlüğü ve 81 Kadastro Müdürlüğü ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 7 milyonun üzerinde işlem ile yaklaşık 20 milyon vatandaşımıza hizmet sunan yaygın ve köklü bir kurumdur. Her yıl ülke nüfusunun %25’i Tapu ve Kadastro hizmetlerinden faydalanmaktadır. Aynı zamanda birçok kamu kurum ve kuruluşu ile özel hukuk tüzel kişiliklerine de hizmet verilmektedir.

Bugün ise Tapu ve Kadastro teşkilatının 170. Kuruluş yıldönümünü kutlamaktayız. 170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisi ile görevli olan kurumumuz özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır. Alo 181 Çağrı Merkezi uygulaması ile vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi sağlanarak,  gelen şikayet ve öneriler değerlendirilip sonuçlandırılmaktadır. Uygulamaya konulan tapu takas, e-haciz, parsel sorgulama, e-randevu gibi projelerle kaliteli ve hızlı hizmetler verilmektedir. TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesini edinen alanındaki tek kurumdur. Tüm bu çalışmalarla halkımızın gönül rahatlığı ile geldiği, güleryüzlü hizmet aldığı ve memnuniyetle ayrıldığı kurum haline getirmeye gayret edilmektedir.

Bugün kuruluşunun 170. Yıldönümünü  kutlayan Tapu ve Kadastro teşkilatının gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

               

 

 

Bu haber 1058 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...