Sporun Evrensel Dilini Çocuklara Anlattılar

3 Haziran 2017 12:39

SDÜ’yü Süper Lig’de temsil eden Spartans Amerikan Futbol Takımı, Isparta Doğa Okulları’nda öğrencilere sporun evrensel dilini anlattı. Korumalı Futbol Ligi’nde 2 kez final oynayan Spartans Amerikan Futbol Takımı, çocuklara sporun sağlık, sevgi, dostluk, barış ve kaliteli rekabet olduğunu belirttiler. Takım Koçu SDÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Kepenek, “İyi bir sporcu aynı zamanda toplumun rol modelidir. Korumalı Futbol yapabilmeniz için de dayanıklılık, sürat ve azme ihtiyacınız olacak. Çok güçlü ve zeki olmanız gerekir” dedi.

ÇİZGİ FİLM GÖSTERİMİNDEN SONRA GÖSTERİ MAÇI YAPTILAR

SDÜ Spartans Amerikan Futbol Takımı Koçu Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Kepenek ve sporcular, Doğa Okulları Konferans Salonu’nda çocuklara çizgi film gösterimi sundu. Maç anındaki kıyafetleri ile salonda çocuklara Amerikan Futbolu’nu anlatan sporcular, daha sonra sahada gösteri maçı yaptı. Ardından erken çocukluk eğitimi, ilk ve ortaokul öğrencileri, Amerikan Futbolu kıyafet ve korumalarını giyerek gösteri maçı yaptı.

SDÜ’YÜ EN ÜST LİGDE BAŞARILI BİR ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

SDÜ Spartans Koçu Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Engin Kepenek, Üniversiteler Korumalı Futbol Süper Ligi’nde mücadele ettiklerini söyledi. SDÜ Spartans’ın 7 yıldır faal olduğunu kaydeden Kepenek sözlerini şöyle sürdürdü: “Üniversiteler Arası Kurumalı Futbol Süper Ligi’nde 2 kez final oynadık. Her ikisinde de Türkiye 2’ncisi olduk. 2 kez de Türkiye 3’üncüsü olduk. Türkiye’de 4 tane Korumalı Futbol Ligi var. Spartans en üst ligde SDÜ’yü temsil ediyor. Başarılı bir takımız. Her sezon aktif olarak 60 oyuncumuz var. Her yıl Eylül ve Mayıs’ta takım seçmeleri gerçekleştiriyoruz. Seçmelere 100- 110 SDÜ öğrencisi katılıyor. Her yıl 10 sporcu ekibimize dâhil oluyor. Sürekli güçleniyoruz. Sadece Spor Bilimleri’nden değil her fakülteden sporcularımız var. Düzenli olarak haftanın pazartesi, çarşamba, cumartesi ve pazar günleri antrenman yapıyoruz.  Üniversiteler Korumalı Futbol Ligi Kasım’da başlıyor.Mart’ta grup maçları tamamlanıyor. Nisan ve Mayıs’ta finaller var. Biz tarihimizde sadece bu sezon finallere kalmayı başaramadık.”

 

 

Bu haber 885 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...