Isparta-Burdur Duble Yolu İhaleye çıkarılıyor

3 Haziran 2017 12:41

AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, Isparta ile Burdur arasındaki duble Dostluk Yolu projesinin onaylandığını belirterek, en kısa zamanda inşaat yapım ihalesine çıkılacağını bildirdi. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Isparta ile Burdur arası 14 kilometreye düşecek.

Isparta ile Burdur’u birbirine bağlayan dostluk yolunun çift yönlü(duble) olmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Yol için hazırlanan proje onaylandı. Konuyla ilgili bilgi veren AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, “Hem Ulaştırma Bakanlığı hem Bölge Müdürlüğümüz hem de milletvekillerimizle bu konuda sıkı bir diyalog içerisindeyiz. Burdur ile aramızdaki Dostluk Yolunun projesi onaylanmış oldu. Bunu kamuoyuna güzel bir Ramazan müjdesi olarak paylaşmak gerekir diye düşünüyorum. Proje onay aşaması tamamlandı ve resmiyet kazandı. Bu aşamadan sonra artık bu güzergahta yapım ihalesine çıkılacak. Çok kısa bir süre içerisinde Burdur ile aramızdaki dostluk yolunun inşaat ihalesini gerçekleştirmiş olacağız” dedi.

14 KİLOMETREYERE DÜŞECEK

Yol güzergahının bazı yerlerinde değişiklikler olduğunu anlatan Zabun, “Duble olarak aramızdaki mesafe 14 kilometreye düşecek. Yeni yol inşallah Isparta ile Burdur arasındaki bağları kuvvetlendirecek. Bu kardeşlik iklimin yükselmesine bu yol önemli katkı sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

DEREBOĞAZINDA PROJE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Öte yandan Isparta ile Antalya arasındaki duble yol çalışmalarında proje hazırlıklarının devam ettiğini kaydeden Zabun, oradaki çalışmanın da bu yıl içerisinde ihale aşamasına gelmesini beklediklerini vurguladı.

 

Bu haber 821 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...