TED Koleji Ana Sınıfında da İddialı

5 Haziran 2017 16:56

Okul Öncesi eğitim 2019 yılına dek zorunlu olacak. Bu süre zarfında zorunlu eğitim öncelikle Türkiye’deki pilot okullarda uygulanmaya başlanacak. Bu kapsamda Isparta da pilot il seçildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren 54 ay ve üzeri okul öncesi çağındaki çocuklar, e-okul sistemi üzerinden okula otomatik kaydedilecek. Buna göre, MEB, her çocuğun en az bir yıl okul öncesi eğitim almış olarak ilkokula başlamasını hedefliyor. Türkiye’deki tüm okullarda 2019 yılında başlayacak uygulama, pilot şehir olarak seçilen Isparta’da ise 2017-2018 eğitim öğretim yılında uygulamaya girecek. Gelecek yıl zorunlu olacak anaokulu eğitimi anne ve babaları okul tercihi konusunda şimdiden düşündürmeye başladı.

Uzmanlar, okul öncesi eğitim kurumlarını hayata en iyi başlangıç yeri olarak görüyor ve anne ve babaların okul tercihini yaparken dikkatli olmaya davet ediyor. Uzmanlar, Ana sınıf tercihinde bulunurken, anne ve babaların özellikle okulun fiziksel yapısına dikkat etmeleri konusunda uyarıyor.

İDEAL OKUL BİNASI NASIL OLMALI?

Uzmanlar, ideal okul binasının dikey değil yatay bir yapıya sahip olmasını, mümkünse tek katlı olmasından yana. Tercih edilecek okulun, şehir trafiğinden ve sesten uzakta olması çocukların gelişimi açısından önemli görülen bir kriter. Uzmanlar ayrıca kış için kapalı bir bahçeye sahip olan okulların çocukların dört mevsim hareket etmelerine imkân sağlaması bakımında çok önemli olduğunun altını çiziyorlar.

TED ISPARTA KOLEJİ

TED Isparta Koleji Anasınıfları 1400 m² kapalı alanı, bahçeye açılan sınıfları, tropikal kış bahçesiyle ve uzmanların ideal okul olarak gösterdiği yatay yapılaşmasıyla bu kriterleri fazlasıyla yerine getiriyor.

TED ISPARTA KOLEJİ’NDE İNGİLİZCE EĞİTİMİ

TED Isparta Koleji Anaokulunda yabancı ve Türk öğretmenler tarafından haftada 10 saat oyun, kodlama ve canlandırma yöntemiyle yaparak, yaşayarak ve eğlenerek etkili, kalıcı İngilizce eğitimi veriliyor. Anasınıfı öğrencileri aldıkları bu İngilizce eğitimle ileri sınıflarda yabancı dil öğrenimi konusunda kalıcı bir temel oluşturuyorlar.

DİJİTAL OKUR-YAZARLIK İÇİN KODLAMA EĞİTİMİ

Çağımızın vazgeçilmez bir parçası olan bilgisayar, teknolojinin en önemli unsuru haline geldi. Eğitimde dâhil olmak üzere hayatımızın içinde yer alan teknoloji olmazsa olmazlarımız arasında yer almaktadır. İşte bu noktada TED Isparta Koleji Anasınıflarında çağımızın dili olan Dijital Okur-Yazarlık için KODLAMA eğitimi veriliyor.

VE DAHA FAZLASI

El ve zihin becerilerini geliştirmek için origami dersi, problem çözme ve duygusal becerileri geliştirmek için yaratıcı drama dersi, ritim duygularını geliştirmek için müzik dersi, psikomotor becerilerini geliştirmek için jimnastik dersi, hayallerini yansıtabilecekleri görsel sanatlar dersleri TED Isparta kolejinin anasınıflarında çocuklara sundukları imkânlar arasında. Ancak altı çizilmesi gereken bir nokta var. O da bütün bu derslerin branş öğretmenleri tarafından veriliyor olması. Yani TED Isparta Kolejinin anasınıflarında her bir dersin öğretmeni ayrı.

TAM GÜN EĞİTİM

Kolejde verilen bu kapsamlı eğitim, beslenme ve oyun ile birlikte sabah 8.00 ila akşam 18.00 saatleri arasında.

 

Bu haber 767 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...