“Çok poliklinik yapan doktorlarımıza Tıbbi Sekreter vermeyi planlıyoruz”

5 Haziran 2017 16:58

Hastanelerde doktorların yardımcısı niteliğindeki Tıbbi Sekreterlerin, Şehir Hastanesinde görev almaması, diğer bir deyişle polikliniklerde görev yapan Tıbbi Sekreterlerin bu görevlerinde alınması ile doktorlar tüm işleri kendileri yapmak zorunda kaldığı için hastalar uzun süre sıra beklemeye başladı. Bu durum, hastalar tarafından tepkiyle karşılandı.

Bilindiği gibi, bu konuda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Hüseyin Yavuz, Sağlık Bakanlığı’nın Isparta Şehir Hastanesi’nde hasta mahremiyeti açısından doktorlara tıbbi sekreter vermediğini belirterek, veri girişlerini hekimlerin yapması nedeniyle polikliniklerde bir yavaşlık olduğunu ve bu nedenle vatandaşların acil servise yöneldiğini, burada da yoğunluk oluştuğunu dile getirmişti.

Hastanedeki Tıbbi Sekreter sorunu ve hastaların tepkisi, Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Kalp ve Damar Cerrahisi Opr. Dr. Kadir Gökhan Saçkan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında kendisine soruldu. Başhekim Saçkan, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Evet, hastalarımızdan bu yönde bizlere de bir takım serzenişler geldi ve geliyor. Bizde bu sorunun çözümü için çalışıyoruz. İlk etapta, Acil Servise Tıbbi Sekreter verdik. Acil Serviste ‘Yarım saat bekledim, 1 saat bekledim’ gibi şikayetler artık olmayacak. 

Polikliniklerde ise şimdilik bir gelişme yok. Doktorlarımız, hastalarla ilgileniyorlar. Ancak, önümüzdeki günlerde bu konuda doktorlarımızın poliklinik sayılarına bakacağız. Çok poliklinik yapan doktorlarımıza Tıbbi Sekreter vermeyi planlıyoruz” dedi. 

Bu haber 764 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...