Asbestli boruları değiştirmek için belediye borç alacak

7 Haziran 2017 18:24

Isparta’da bazı noktalarda bulunan asbestli boruların değiştirilmesi için meclisten 3,5 milyon liralık borçlanma talebi istendi. Belediye Başkanı Günaydın, İller Bankasından yapılacak olan borçlanmanın 12 yılda geri ödeneceğini söyledi.

Isparta Belediye Meclisi’nin Haziran ayı ilk toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantı, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda bazı noktalardaki asbest taşıyıcı hatlarının değiştirilmesi amacıyla İller Bankası’ndan 3,5 Milyon lira borçlanılması teklif edildi.

Belediye Başkanı Günaydın da bu işin sadece bir bölgede yapılacağını ifade ederek, “Bu kredi özel bir durum. Düşük faizli ve çok uzun vadeli bir kredi. Bu kredi 12 yılda ödenecek.  Belediyenin menfaatine olan bir şey. Yoksa borçlanmak istemezdik. Geri kalan kısmı da yapabiliriz. O asbestli boruları kaldırabiliriz. Ama şimdilik bunu yapalım” şeklinde konuştu

Günaydının konuşmasının ardından teklif, gündeme alınarak, Cuma günü karara bağlanacak.

Ayrıca Cuma günü şehir içi temizlik alım işinin ihale yolu ile gerçekleştirilmesi görüşülecek. Bunun yanı sıra Turan Mahallesinin kentsel dönüşüm ile İl Özel İdaresinin yurt alanı için imar planı değişikliği talepleri karara bağlanacak.

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...