Mücavir alan sınırlarının belirlenmesi istendi

7 Haziran 2017 18:25

İl Genel Meclisinin Haziran ayı toplantıları başladı. Önergelerin alındığı ilk toplantıda İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Isparta’nın mücavir alan sınırlarının tam olarak belirlenmesini isteyen bir önerge verdi. Mücavir alan belirsizliğinin vatandaşa hizmet götürmede kurumlar arası sorun çıkardığını söyleyerek “İlimizde mücavir alan içi, mücavir alan dışı diye iki kurumun elini ayağını bağlayan, yıllardır bir türlü çözümlenmeyen, akabinde zararın vatandaşa çıktığı, köylümüzün özellikle merkeze yakın köylerimizin bir türlü hakkından gelemediği gibi, idarecilerin de yasalara göre bir uygulama yapamadığı, neticede acıyı vatandaşın çektiği, muhtarlarımızın ve biz il Genel Meclisi üyelerimizin bir türlü çözüm üretemediği, mücavir alan meselesi” ifadelerini kullandı.

Çevre Düzeni Planlarının da gündem de olduğunu hatırlatan Özdemir “Bu konu oldukça önem arz etmektedir. Muhtarlarımız, köyünde yaşayan bir vatandaşına evi için elektrik, evi için su, aynı şekilde hayvan ahırı için, arazileri için aynı derece istenilen, evrak v.b, hiçbir şekilde yardımcı olamamaktadırlar. Bir elektrik konusu için bir ruhsat gerekliliğinde, muhtarın, vatandaşın ve il Genel Meclisi olarak, bizlerin çaresizliği bu konuyu gündeme getirmemize sebep olmuştur. Gündemimizde 1/100.000’lik, 25.000’lik Çevre Düzeni Planlarının görüşülmesi münasebetiyle, yasalar çerçevesinde konuya, yani sınır meselesine bir parça etki edebilir miyiz diye böyle bir önergeyi vermeyi, üzerinde çalışmayı uygun bulduğumuzu bildirmek isteriz” dedi.

 MÜCAVİR ALAN SINIRLARI TAM ANLAMIYLA BELİRLENSİN

İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir verdiği önergede şunlara yer verdi. “Bir asfalt yol problemimiz olduğunda veya bir yama yapılacağında, mücavir alan içi dışı meselesinden ötürü, yol iyileştirilemediği gibi, hiçbir hizmet yapılamamaktadır. Diyeceğimiz odur ki; Mücavir alan sınırları tam anlamıyla belirlensin ve hangi kurum hangi alanda sorumlu ise bu çalışmayı yapsın, il özel idaresi olarak yıllarca böyle alanlarda verdiğimiz hizmetler bellidir. Ama mücavir bir alandaki bir yolun bile yaması mücavir alanda hizmet vermesi gereken yerel birim tarafından hiç ilgilenilmiyorsa, bunun bir adının konması gerekliliğini düşünmekteyiz. Bu olumsuz durumun netliğe kavuşması için önergenin gündeme alınmasını arz ederim.”

 

 

Bu haber 732 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...