Oğuzata’nın TEOG’daki başarılı öğrenciler ödüllendirildi

7 Haziran 2017 18:35

Isparta Belediyesi bünyesinde 7 yıldan buyana faaliyet gösteren ve özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının eğitimlerine yönelik TEOG kursları veren Oğuzata, kursiyerlerine kazandırmaya devam ediyor. 2016-2017 eğitim-öğretim yılının 26-27 Nisan tarihlerinde yapılan Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı(TEOG)’da Oğuzata’da kurs gören 3 öğrenci Türkiye birinciliğini kazandı. 120 sorununun tamamını doğru yanıtlayan 3 öğrenci ile birlikte yine 1,2 ve 3’er yanlış yapan 15 öğrenciye Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın tarafından para ödülü verildi. Buna göre 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayan 3 öğrenciye biner lira, 1 yanlış yapan 3 öğrenciye 750’şer lira, 2 yanlış yapan 4 öğrenciye 500’er lira, 3 yanlış yapan 5 öğrenciye 250’şer lira teşvik ve başarı ödülü verildi.

Öğrenciler ile birlikte Oğuzata öğretmenlerinin katıldığı ödül töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Günaydın, “Oğuzata’mız şu anda 7.senesini yaşıyor. Öğrencilerimizin başarılarını görüyoruz. Bu başarıları da kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. TEOG’da başarı gösteren çocuklarımız şu an aramızdalar. Bu başarılarından dolayı öncelikle öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve gelecekte çok daha güzel başarılar elde etmeleri temennisinde bulunuyorum. Bu öğrencilerimizi bu şekilde başarılı yetiştirdikleri için öğretmenlerimize ve öğrencilerimize destek veren ailelerimize teşekkür ediyorum. Oğuzata’dan gelecek beklentilerimiz daha da yüksek. Bununla yetinmeyeceğiz, önümüzdeki yıllar daha iyi başarılar elde etmeyi niyet kıldığımızı da belirtmek isterim. Tüm öğrencilerimizi yakından takip ediyorum, durumlarını inceliyorum ve konuyla ilgili müdürlükten bilgiler alıyorum. Bu başarı gösteren arkadaşlarımızı teşvik etmek ve ilk kazançları olmaları bakımından ödüllendiriyoruz” dedi.

Oğuzata’da TEOG’a hazırlanan ve 120 sorunun tamamını doğru cevaplayan Ülkü Ortaokulundan Ömer Akif Talay ve Pervin Akşen ile Merkez İmam Hatip Ortaokulundan Elif Beyza Tosun’a biner lira para ödülü takdim edildi.

Yine sadece bir yanlış yapan Ülkü Ortaokulu öğrencilerinden Can Deniz Yetkin ve Ali Buğra Uzgur ile Gürkan İmam Hatip Ortaokulundan Hilal Şanlıdere’ye 750,

2 yanlış yapan Bağlar Ortaokulundan Gülçin Çakmakçı, Ferhat Uzunlulu Ortaokulundan Şerife Beyza Eryiğit, Üçkardeş Ortaokulundan Melek Karael ile Şehit Mustafa Gözüktok Ortaokulundan Abdülbaki Akyol’a 500,

3 yanlış yapan Kadir Boylu Ortaokulundan Sinem Aşık, Cumhuriyet Ortaokulundan Kürşat Çalık, Sidre 2000 Ortaokulundan Gülseren Aslan, Üçkardeş Ortaokulundan Aslı Korkmaz ile Ülkü Ortaokulundan Furkan Tahir Ceylan’a da 250’şer lira para ödülü takdim edildi. 

 

 

Bu haber 877 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...