İl Genel Meclisinden Tavsiye Kararı

9 Haziran 2017 15:50

İl Genel Meclisinin Haziran ayın 3 .Birleşimi İl Genel Meclisi toplantı salonunda Ali Bolat Başkanlığında gerçekleşti Toplantıda İl Genel Meclis Üyesi Fevzi Özdemir, geçen ay Meclis’te sunulan önergede Şehir Hastanesi’nin üstündeki tren yolunun yer altına alınmasını önerisi getirilmişti. 2009 yılında İl Genel meclisinin bu konuda bir tavsiye kararı aldığını hatırlatan Özdemir, “hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt, öncesinden) aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağı, o yıllarda söylenmişti” demişti.

YOL TRAFİK YOĞUNLUĞUNU KALDIRMIYOR

Bu ay ise konu ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan komisyon raporu okunarak görüşmeye açıldı. İmar ve Bayındırlık komisyonun tavsiye karar alınması yönündeki raporunda “İl Genel Meclisinin 2017 yılı Nisan ayı toplantısının 12.05.2017 tarihli 5. birleşiminde komisyonlarımıza havale edilen; İlimizde yapımı tamamlanan Şehir Hastanesinin Mart 2017 tarihinde hizmete açılmasıyla birlikte günde ortalama 15.000 kişi ve 6.000 aracın bu güzergahı kullandıkları, MİGROS kavşağının ihalesinin tamamlandığı ancak Karayolları kavşağının da trafik yoğunluğunu kaldırmadığı, bölgede trafik yoğunluğu v.b sorunların gün geçtikçe daha çok ortaya çıktığı, İl Genel Meclisinin 2009 yılında tavsiye kararı olarak aldığı Tren Garı başlangıcındaki hemzemin geçidin alta alınması projesinin bugünlerde daha çok gündeme gelerek kamuoyunu meşgul ettiği, hemzemin geçit üzerinde yapılan yorumlar ve diğer taraftan Petek Sanayi üzerindeki tren yolunun sanayi çarşısına olan olumsuz etkilerinin başka projelerin uygulanması isteğine yol açtığı” belirtildi.

HASTANE YAPILMADAN ÖNERİLMİŞTİ

Komisyon raporunda önerinin daha hastane inşaatına başlanmadan gündeme geldiği belirtilerek “Karayolları kavşağı ve Petek Sanayi çarşısı girişi için, hemzemin Geçit veya muadili bir çalışmanın ehemmiyeti ortadadır. İlimizde yapılan Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle, merkezdeki diğer hastanelerin buraya nakli sebebiyle, günde artan araç ve kişi sayısının bu güzergaha yoğunluk kazandırdığı ortadadır ve her geçen gün tehlikeli pozisyonlar artmaktadır. Karayolları kavşağı, Trafik yoğunluğunu geçici olarak genişletilse de kaldırmamaktadır. Dolayısı ile bu bölgedeki Trafik sorunun hemen çözülmesi gerekmektedir. Özellikle hemzemin geçitteki bir ambulansın beklemesi çok ciddi sorun olmaktadır. İl Genel Meclisi olarak bu sorun ile ilgili vermiş olduğumuz önerge üzerinde, bilirkişilerin yol göstericiliğinde yapmış olduğumuz çalışmalar, son derece olumlu olacağa benzemektedir. Bugünkü yapılmasını istediğimiz proje, daha önceleri de hastaneyi yapan firmanın Ispartalı ortağıyla beraber masaya yatırılarak, Bölge hastanesinin daha rantabl olması gerektiğini söylememize rağmen, uygulanmayışı bugün bu sorunu daha çok ortaya çıkarmıştır” ifadelerine yer verildi.

TREN YOLU YER ALTINA ALINSIN

Hemzemin geçidin yer altına alınmasının trafiği rahatlatacağı belirtilen raporda “Bütün bu önerdiğimiz işlemlerin, yapılabilmesi için tek yapılması uygun olacak dediğimiz, mevcut Demiryolunun alta alınması hususunu o zamanlar dile getirmemiz, bugünün konusunun bugünün sorununun devam ettiğini göstermiştir. İsteğimiz şudur, yanlıştır doğrudur, Hemzemin geçidin, alta alınması düşüncesi projesi bir bilen tarafından ivedi masaya yatırılmalıdır. Tekrar üzerine basarak söylemek isteriz ki; son günlerde basından da takip ettiğimiz üzere, Hemzemin geçit üzerinde yapılan yorumlar, Tren Garını taşıma fikirleri ve diğer taraftan Petek sanayi üzerindeki tren yolunun sanayi çarşısına olan olumsuz etkileri, başka projelerin uygulanması isteğine yol açmaktadır. Durum bu derece vahim görünmekteyken, İl Genel Meclisinin; üzerinde yıllar önce durduğu konunun, tamda bugünlerde ihtiyaç duyulması, böyle bir çalışmayı ortaya koyması gurur vericidir ve bu karar organının teklifinin incelenmesi gerekmektedir. Projemizin nasıl olacağına gelince, hemzemin geçide gelmeden bir tünel mantığıyla (100 veya 150 mt, öncesinden) aşağı çekilmesi ve Petek sanayi ilerisinden bir mantıkla güzergahına devam etmesinin uygun olacağını düşünmekteyiz, istemekteyiz” denildi.

VALİLİK KARARI İLE YAPILABİLİR

Hemzemin geçitlere ilişkin düzenlemeler konusunda artık valiliklerin karar alabildiğine dikkat çekilen raporda “Bir şanslı tarafımızı tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz, Geçen yıllarda bu v.b projeler DDY Genel Müdürlüğü tarafından karar verilmesiyle oldukça zaman almaktaydı. Kısaca Bürokrasi engeli zaman alıyordu. Demiryolu Hemzemin geçitlerde alınacak tedbirler ve uygulama esaslarına ait yönetmeliğin, 9.maddesi 3 fıkrası gereğince, Valiliklerce alınacak karar gereği alt ve üst geçit yapılır” yetkilendirmesi nedeniyle, her ne kadar seyir momenti sayısı uygun görülmese bile, Valilik oluru onayı ile yapılabilecektir, kanun maddesi, projenin hızlı onaylanması hususu bizleri sevindirmektedir. Bu projenin uygulanması neticesinde, Petek Sanayi Çarşısının yıllardır yapılamayan giriş sorunu yapılmış olacak, Şehir Hastanesi, Hastane kenarına yapılan Yurt binaları Diş Hastanesi ve Sağlık İl Müdürlüğü geliş ve gidişleri önemli bir rahatlama yaşayacak ayrıca Karayolları Bölge müdürlüğünün uygulamak istediği, ışıklı Kavşak projesi de bu proje uygulanırsa,hayata geçmesi mümkün olacaktır” ifadelerine yer verildi.

İl Genel Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile kabul edilen rapor bu konuda tavsiye niteliğinde bir karar imza attı. “Bu nedenle konunun ehemmiyetinden dolayı ivedilikle incelenip, gereğinin yapılması hususunda kararın İl Emniyet Müdürlüğü, Isparta Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği, İl Trafik Komisyonu, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanlığı, Ticaret Borsası, Tren Gar Müdürlüğü ve Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığına gönderilmesi komisyonumuzca uygun mütalaa edilmiştir.”

 

Bu haber 724 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...