“Yüksek Öğrenim rekabete açıldı”

9 Ağustos 2012 14:50

“Yüksek Öğrenim rekabete açıldı”

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, şuanda Türkiye’deki üniversite sayısının 170’e ulaştığını belirterek; “Bu gidişle yakın zamanda üniversite sayısı 300’ü bulacak. Bu da üniversiteler arası rekabeti getiriyor. Bizim de bu rekabete ayak uydurarak kaliteli hoca ve kaliteli öğrenci bulundurmamız şart” dedi.

 

Üniversitelerin öğrenci kapma yarışına girdiğini ve sundukları imkanları öğrencilere ulaştırarak kendilerine kayıt olması için çaba gösterdiklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; “Ülkemizde yüksek öğrenim resmen rekabete açılmıştır. Daha önceki yıllarda ülkemizde 50 civarında olan üniversite sayısı 1990’lı yıllarda 80’lere ve şimdilerde ise 170’lere kadar çıkmıştır. Ben bu sayının önümüzdeki yıllarda 300’ü bulacağını düşünüyorum.

“YÜKSEK ÖĞRENİM REKABETE AÇILMIŞTIR”

Devlet üniversitelerinin yanında özel üniversitelerin sayısının da hızla artarak ülkemizdeki üniversitelerin sayısının her geçen gün daha fazla hale gelmesi yüksek öğrenimde rekabeti de beraberinde getirmektedir. Bu da yüksek öğrenimin rekabete açıldığını ortaya koymaktadır.

“ÜNİVERSİTELER ÖĞRENCİ KAPMA YARIŞINA GİRDİ”

Artık üniversiteler ‘öğrenciler bize gelirse gelsin’ düşüncesi yerine ‘en iyi ve fazla öğrenciyi ben alayım’ diye rekabet içine girerek adeta öğrenci kapma yarışına gireceklerdir. Dolayısıyla, her üniversite öğrencilere akademik personelinden alt yapısına kadar sahip olduğu imkanları sunarak öğrencinin kaydını kendisine yapmasını sağlamak için çaba içinde olacaktır ve olmaktadır.

“AKADEMİK PERSONEL ARTIK BULUNDUĞU ÜNİVERSİTEDE ÇALIŞMAK ZORUNDA DEĞİL, ÖNÜNDE 170 AYRI SEÇENEK VAR”

Çünkü artık öğrenciler seçici davranmakta ve ülkemizdeki devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversiteler hatta yurt dışında okuma imkanları da bulunmaktadır. Yani öğrenciye seçenek çoktur. Orta öğrenimden gelen öğrenciler artık üniversitelere gitmeme gibi bir durumları kalmayacaktır. Bu gidişle üniversiteyi okumayan öğrenci kalmayacaktır. Hatta, ben bu konuda arz fazlası bile olacağını düşünüyorum. Zira, bugünlerde bile bir çok kontenjanın boş kalacağı söylenmektedir.

Rekabetle birlikte artan üniversite sayısı üniversitelerdeki akademik personellere de seçenek imkanı ortaya çıkarmıştır. Akademik personeller artık bir üniversitede çalışmak zorunda kalmayacak ve bir çok üniversite kendisini transfer etmek için çaba gösterecek ve kendisine bir çok güzel imkanlar sunacaktır. Akademik personel artık Eskişehir’de, Adana’da, Isparta’da çalışmak zorunda kalmayacaktır. Dolayısıyla önünde 170 üniversitede çalışma imkanı olacaktır. Akademik personelin de bu imkanları değerlendirip kendisine en uygun üniversitede çalışmak istemesi son derece doğaldır.

“REKABET EDEREK EN İYİ DURUMDA OLMAK ZORUNDAYIZ”

İşte bizde böylesine rekabet içinde Süleyman Demirel Üniversitesi olarak en iyi yerde olmak durumundayız. Kaldı ki, bilindiği gibi dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına girmek için hedef belirledik. Bu hedefe ancak kaliteli hocalar ve kaliteli öğrencilerle ulaşabiliriz. Bunu sağlamak için de üniversitemizin imkanlarını artırmak durumundayız.

“ISPARTA EKONOMİSİ ZARAR GÖRÜR”

Eğer, bunun aksini düşünürsek yani üniversite olarak kalitemizi devam ettirerek ve daha da artırarak ilerlemezsek şuanda 52 bin olan öğrenci sayımız 25 binlere kadar düşer ve bu da Isparta ekonomisi için çok kötü bir durumdur. Çünkü, üniversitemizin şehrimizin ekonomisine katkısı herkes tarafından bilinmektedir” dedi.

 

Bu haber 605 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...