İSTANBUL HALİ´NDE DÜKKAN ALINDI

9 Haziran 2017 15:55

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in Bakanlıklar düzeyindeki girişimleriyle, Isparta Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği adına İstanbul Hal’inde dükkân alındı.

Isparta Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği'ne bağlı kooperatiflerin yöneticileri iftarda bir araya geldi.  Türkiye Köy-Koop Başkan Yardımcısı Isparta Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mahmut Barış Aydın, birlikte hareket etmenin önemine vurgu yaptı

TARIM EMEKÇİLERİ İFTARDA BULUŞTU

Isparta Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği tarafından,  birliğe bağlı kooperatif yönetici ve temsilcilerine iftar programı düzenlendi.  İftar programında Türkiye Köy Koop Başkan Yardımcısı, Isparta Tarım Kooperatifleri Bölge Birliği Başkanı Mahmut Barış Aydın, Ramazan ayının tarım kooperatiflerinin birliğini pekiştirmesi temennisinde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bayrampaşa Sebze Meyve Halinden Isparta Birliği adına 130 metrekare dükkân alındığını belirten Aydın, bu konuda emeğini esirgemeyen Gümrük Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi,  Gıda Tarım Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'e teşekkür etti. Aydın, "Sayın vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç, bizzat Gümrük Bakanı ve Tarım Bakanımızla görüşerek,  İstanbul Hal’indeki dükkânın Birliğimize kazandırılmasını sağlamıştır. Kendilerine Birliğimiz adına katkılarından ötürü çok teşekkür ediyorum. Isparta'nın tüm ve meyve sebze ürünlerinin kooperatif birliği üzerinden üreticiden tüketiciye doğrudan ulaşması mümkün olacak " dedi.

Aydın,  Isparta'da tüm ürünlerin bir marka halinde birlik aracılığıyla pazarlanması için İstanbul Hal’indeki dükkânın önemine dikkat çekti. Aydın, "Cumhurbaşkanımızın söylediği gibi üreticinin elinden 1 liradan çıkan domatesin elmanın İstanbul'da tüketiciye 5 bin liradan sunulmaması gerektiğinden hareketle Vekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç Beyin, İki bakanlıkla görüştürmesiyle Bakanlığın tanımış olduğu imkan dahilinde İstanbul Bayrampaşa sebze meyve halinden üreticiden tüketiciye meyvenin ve sebzenin kooperatif birliği üzerinden sunulması için dükkan alınmıştır" dedi.  İftar programı toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Bu haber 658 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...