Davraz’ı daha da büyütme çalışmaları yapılıyor

7 Ocak 2013 00:36

Akdeniz Bölgesinin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi’nin cazibesini daha da artırmak için Kul Ovası içinde bulunan 2 milyon m2 alanda yatırımlar yapılacak. Böylelikle turizm 10 aya yayılacak ve çeşitlendirilecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Davraz Kayak Merkezinde turizm sezonunu 10 aya yaymak amacıyla yeni yatırımların Isparta’ya geleceğini müjdeledi. Yerli ve yabancı turistleri çeşitli organizasyonlar ve etkinliklerle Isparta’ya çekmeyi planladıklarını belirten Kılıç, Kul Ovası diye tabir edilen alanda 2 milyon m2’lik yeri değerlendireceklerini bildirdi. Bu alanda turizmi çeşitlendirmek amacıyla imar planı çalışmalarını yürüttüklerini Bakanlıkça gönderilen ödeneklerle Kul Ovası’nda zemin etütlerini tamamladıklarını ifade eden Kılıç, “ Şu anda imar planı çalışmaları devam ediyor. Davraz Kayak Merkezi’nde sadece kayak değil, futbol, yüzme, kapalı spor salonları, atletizm, koşu alanları, 40’a yakın etkinlikler, yarışmalar, müsabakalar, eğitim, kamp çalışmaları gerçekleştirmek üzere Kul Ovası dediğimiz yerde açık ve kapalı tesisler yapılmak amacıyla imar ve planlama çalışmaları devam ediyor. Bunu gerçekleştirebilirsek, Davraz’daki turizm en az 10 ay yapılır hale gelecek. 10 ay turizm sezonu olduğunda Davraz’da sürekli sürdürülebilir turizm oluşturmuş olacağız. Bu çok önemli” dedi.

BROŞÜRLERİ ARTIK ARAPÇA DA BASACAĞIZ

Arapların Türkiye’ye olan ilgilerinin artmasıyla bu pastadan Isparta olarak da pay almak istedikleri için tanıtım broşürlerini Arapça olarak da basmaya başladıklarını belirten Kılıç, şöyle devam etti: “Isparta’nın tanıtımı bizim için çok önemli. 13 ilçemizin de içinde bulunduğu tanıtım broşürlerini bastık. Türkçe, İngilizce, Almanca ve Rusça yayınlarımız bulunmakta. Buna bu yıl Arapçayı da ilave edeceğiz. Çünkü dünyada turist profilleri ve pazarları sürekli değişkenlik arz etmekte. Ülkemiz turizm açışından sadece Avrupa ve Rusya pazarından oluşsa da artık Arap ülkelerine yönelik de yeni Pazar arayışlarımız var. Bu doğrultuda Isparta’nın da bu paydan geri kalmaması için Arapça yayınlarımız da oluştu.

5 YILDIZLI OTELLER ISPARTA’YA BİR KATKIDIR

Öte yandan İlimizde 2012 yılında biliyorsunuz 5 yıldızlı, 282 yataklı Barida Otel açıldı. Ayrıca 2013 yılı itibariyle de yine 5 yıldızlı Hilton otelinin de yapımına başlanacak. Davraz’da da boş bulunan parselde de otel yatırımları gelecektir. Türkiye genelinde turizm merkezlerinde ilanlar bakanlığımız tarafından yapılmakta ve yatırımcılar Bakanlığa başvurmaktadırlar. Yeni yatırımları bekliyoruz. Böylelikle kaliteli otellerin varlığıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmek daha kolay olacaktır.”

TELESİYEJ KUYRUĞU SONA ERECEK

Son olarak özellikle 2012 kış sezonunda karşılaştıkları telesiyej kuyruğunun da önüne geçme adına ikinci telesiyejin de yapımına başlanacağını belirten Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunun yanı sıra yine turizm amaçlı olmak üzere Davraz Kayak Merkezi’nde Bakanlığımız ile gönderilen ödenekler ile yeni bir mekanik tesis yapmak üzere çalışmalara başladık. 2012 yılında 2 milyon lira gönderildi. 2014 ve 2015 yılında gelen ödenekler ile Davraz Kayak Merkezi’nde yaklaşık 14 milyonluk yatırım yaparak, birinci telesiyejin paralelinden otellere daha yakın olan bir noktadan 2 bin60 metreuzunluğunda yukarıdaki2.100 metrerakımında bulunan Tbar noktasına yakın bir yere 4 kişilikli bir mekanik tesis yapacağız. Bu tesisi yaptığımız zaman Davraz’daki yoğunluğu azaltmış olacağız. Davraz’daki yoğunluk şu; birinci telesiyejde çok fazla kuyruk oluyor. Geçtiğimiz 2012 kış sezonunda yaklaşık 150 –200 metreuzunluğunda birinci telesiyejde kuyruklar oldu. Aynı zamanda yukarıdan aşağı doğru inişlerde de çok kuyruk oluştu. Bunu azaltmak için yeni bir mekanik tesis yapmak istiyoruz.”

 

 

Bu haber 990 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...