‘Bu ağaç düşmanlığı nereden geliyor, şaşıyorum’

12 Haziran 2017 16:00

Belediye Meclisi, Mart ayındaki toplantısında İl Özel İdare’nin Botanik Park’ta bulunan mülkiyetinin 46 bin metrekarelik bölümünü sosyal tesis ve yurt alanına alınmasını karar vermişti. Özel İdare, parselin tamamı olan 172 bin 385 metrekarelik alanın tamamının sosyal tesis ve yurt alanı olması için itiraz etti. Meclis, ‘kamu menfaati’ gerekçesiyle bu itirazı oybirliği ile reddetti. Belediye Başkanı Günaydın, “Bu ağaç düşmanlığı Türkiye’ye nereden geldi şaşıyorum. Böyle bir itiraz olmaz. 1 milyon ağaç dikeceğiz diye Isparta’da tabiri caizse imanımız gevriyor, bir taraftan da ağaç düşmanlığı başlıyor” dedi.

İl Özel İdare, Mart ayında Belediye Meclisi’ne başvurarak Botanik Park içerisinde bulunan mülkiyetinin sosyal tesis ve yurt alanı olarak imar değişikliği yapılmasını talep etti. Meclis, aldığı kararla sadece 46 bin metrekarenin sosyal ve yurt alanına alınmasına karar verdi. Bunun üzerine itiraz eden İl Özel İdare, mülkiyetinde bulunan toplam 172 bin 385 metrekarenin sosyal tesis, yurt alanı olmasını için tekrar Meclis’e başvurdu. Ancak Meclisin Haziran ayı son toplantısında olumsuz karar çıktı.,

KAMU MENFAATİ

İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Gülboy, Çünür Mahallesi 111 ada 8 parselde yeşil alandan sosyal tesis yurt alanı olarak değişiklik yapılabilmesi için Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği 26. Maddesine göre eşdeğer yeşil alan ayrılması gerektiğini belirterek, “Ancak kamu menfaati gözetilerek, mevcutta bulunan Botanik Park olarak düzenlenmiş alan ile koruluk alanların park ve ağaçlandırma alanı olarak korunması esas alınarak değişiklik yapıldığından itiraz uygun bulunmamıştır” dedi.

BOTANİK PARKIN YOK EDİLMESİ UYGUN BULUNMAMIŞTIR

Konuyla ilgili detaylı bilgi veren Gülboy, İl Özel İdare’nin o bölgede 100 bin metrekare arazisi olduğunu ifade ederek, “Bu arazilerin bir tanesi 60 bin, ortada olan 30 bin, doğusunda olan ise 10 bin metrekare. Bu 100 bin metrekare arazinin ancak ortada bulunan 30 bin metrekarelik kısmı için ruhsat alınmış. Yurt yapmak için bu sahanın yüzde 70’i boş ve yapılabilir durumda. Buna rağmen Botanik Parkın yok edilmesi uygun bulunmamıştır” şeklinde konuştu.

İSTEDİKLERİNİ VERMİŞ OLSAYDIK O AĞAÇLARIN HEPSİ GİTMİŞ OLACAKTI

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise daha önce o bölgede 3 ay uğraştıklarını ve arazinin yukarıdan fotoğraflarını çektiklerini anlatarak, “Çekimlerde çok ciddi yetişmiş ağaçların olduğu ortaya çıktı. İstediklerini vermiş olsaydık o ağaçların hepsi gitmiş olacaktı. Daha önceki meclis toplantımızda bunu görüşmüştük. Ama yine gelip itiraz ediyorlar. Bu ağaç düşmanlığı Türkiye’ye nereden geldi şaşıyorum. Böyle bir itiraz olmaz. 1 milyon ağaç dikeceğiz diye Isparta’da tabiri caizse imanımız gevriyor, bir taraftan da ağaç düşmanlığı başlıyor. Komisyonumuzun aldığı karara teşekkür ediyorum” dedi.

İl Özel İdare’nin itirazı MHP’li ve AK Partili meclis üyelerinin oybirliği kararıyla reddedildi.

 

 

Bu haber 675 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...