24 Saat branş nöbeti tutulacak

7 Ocak 2013 00:41

Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Mustafa Çelik, 24 saat branş nöbeti uygulamasıyla Tıp Fakülteleri gibi hizmet vermeye başladıklarını belirtti. Çelik, Türkiye’de bu uygulamaya geçen ilk hastanelerden biri olduklarını ifade etti.

Yılbaşı itibariyle Devlet Hastanesinde 24 saat branş nöbeti uygulaması başladı. Buna göre uzman hekimler anestezi, ortopedi, dahiliye, genel cerrahi ve nöroloji gibi önemli dallarda branş nöbetlerine başladılar. Hastane Yöneticisi Op. Dr. Çelik, bu uygulama ile 3. sınıf hastane kalitesinde hizmet vermeye başladıklarını bildirdi. Hayat kurtaran önlemler aldıklarını açıklayan Çelik, şunları söyledi: “24 saat süreyle bu hekimlerimiz hastanede mesai saatleri içerisinde normal poliklinik hizmetleri, mesai saatleri dışında da acil servise katkıda bulunacaklar. Aynı zamanda yatan hasta kısmında ihtiyaç duyulduğunda hastalara müdahale edecekler. Bu branşları Sağlık Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda özellikle acile yardımcı olabilecek alanlar arasında ve hekim sayısı da 6 ve üzerinde olan branşlardan seçtik.

KARDİYOLOJİ VE BEYİN CERRAHİSİNDE DE

BRANŞ NÖBETİNE BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Hekim sayısı artarsa, Kardiyoloji ve Beyin Cerrahisi gibi alanlarda da branş nöbetlerine başlayacağız. Ancak şu anda bu branşlarda hekim sayısı yeterli değil. Hizmet kalitesine katkısı olacağını düşünüyoruz. Özellikle acil müdahale edilmesi gereken hastalar en kısa sürede ulaşılacak ve müdahaleleri yapılacak, bu hayat kurtarıcı olacaktır. 24 saat süre ile acil uzmanlarımız, pratisyen hekimlerin yanında acilde nöbet tutmakta. Bu branşların da acilde olması hizmet anlayışına katkıda bulunacaktır.

BU SİSTEME GEÇEN İLK HASTANELERDENİZ

Acil servis hizmetini 3. seviye dediğimiz en yüksek derecede vermesi gereken hastanelerin yapması gereken bir şey. 3. seviye hastaneler de her ilde ancak bir tanedir. Bazı illerde yoktur. Büyük illerde var. Biz de bu sisteme ilk geçen hastanelerden biriyiz.

Acile gelen hastalardan çok acil olan, anında müdahale edilmesi gereken bazı hasta grupları var. Acil ameliyata alınması gereken ya da acil müdahale edilmesi gereken. Acil servisteki arkadaşlarımız her ne kadar bunları yapmaya çalışıyorsa da bazı özel branşlarda hekimlerin müdahale etmesi gereken durumlar olabiliyor. Bu durumlarda arkadaşlarımız en kısa sürede müdahale edecek hastane içinde olduğu içi, bu da hayat kurtaracaktır.

ZAMANDAN KAZANMIŞ OLDUK

Daha önce hekim arkadaşlar il içerisinde bulunuyorlardı ya da ihtiyaç halinde çağırılıyorlardı. Bu da süre kaybına neden olabiliyordu. Şimdi arkadaşlarımız hastane içinde oldukları için anında müdahale edebilecekler.”

Bu haber 1000 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...